5-6 ay önce yeni bir kuş aldım erkek ve geldiğinde yavruydu. Yeterince büyük bir kafesi , dal dari , meyveli kraker , taş , kalamar kemiği ve kum gibi olabilecek bütün ihtiyaçlarını bulunduruyorum ilk geldiğinde kafesin içinde hareketliydi yemliğin içine giriyordu korkutmak istemedim elimi sokmadim kafese 2-3 gün boyunca kafesine alışması için. Kısa bir sürede parmağımı uzattığımda tünemeye alıştı ama asla kafesinden kendi isteğiyle çıkmıyor geldiğinden beri parmağımla alıp çıkartıyorum seviyorum konuşuyorum birkaç dakika geçince kafesine uçuyor kendi elimle yem yedirmeye çalıştım oralı olmuyor. Sabah ve akşamları ara sıra ötüyor bazen de sinirlenmiş bir şekilde ötüyor. Arkadaş arıyor desem kuş sesi videosu açıyorum umrunda da olmuyor ve ne zaman dışarı çıkartsam omuzumda biraz durunca hızlı hızlı nefes alıyor. Veterinere götürdüm sağlığı yerinde ve ısırma saldırganlık gibi bir durumu yok ama kafesinden hiç çıkmak istememesini çözemedim ne yapmam gerekiyor ? kafesinde oyuncak yok meyve yumurta yedirmeye çalıştığımds da yemiyor