Kuşum beni unutuyor

Onur Efe 88

Yeni Üye
Merhaba,benim evcilleştirmeye çalıştığım bir kuşum var erkek ama bir günde elime alışıyor yarın kafese elimi soktuğumda çırpınıyor nedeni nedir acaba?

Bir günde alisamaz size 2 gün yanlız bırakın 3. Gün avucuna zorla alıp 5-10 dk sevin oksayin gagasina elleyin alışsın sizin ona ilgi duydugunuzu en önemli adımı söylüyorum size yere koyun dikkatini çekecek biryere tek birtane çekirdek kabuğu bırakın bu cekirden acilmamista olabilir yanınızdan ayrılmaz ben öyle yaptım beni gördüğü zaman kafeste yer degistiriyor yerimi takip ediyor 😆

Bir günde alisamaz size 2 gün yanlız bırakın 3. Gün avucuna zorla alıp 5-10 dk sevin oksayin gagasina elleyin alışsın sizin ona ilgi duydugunuzu en önemli adımı söylüyorum size yere koyun dikkatini çekecek biryere tek birtane çekirdek kabuğu bırakın bu cekirden acilmamista olabilir yanınızdan ayrılmaz ben öyle yaptım beni gördüğü zaman kafeste yer degistiriyor yerimi takip ediyor 😆
avuca zorla alınmaz

Avuca alarak eğitim yapılması zor. Hatta eğitim sürecinde kuşun sevgisi yerine nefreti kazanılır.

Hamster ya da kedi beslek neyse.:)

Kuşlar avuca alınmaktan nefret böyle yaparak en fazla güvenini kaybedersiniz. Kuşu önce elinize alıştırmak için günde 10-15 dakika kafesinin dışında ona yakın tutun. 4-5 gün sonra elinize alışacaktır bu yüzden artık kafese elinizi sokabilirsiniz. Elinizi bir parmak açık kalacak şekilde kafeste 10-15 dakika tutun. Kuşlar meraklı canlılardır eliniz kafes içerisinde durdukça alışır. Avucunuza yem koyup yem verebilirsiniz. Kuşun kafesini odayı net görebileceği yerlere koyun ki odaya alışabilsin ve çıktığında bir yere çarpmasın. Kuşu dışarı çıktığında omzunuza koyun. Omzunuzdan mı kaçtı yine parmağınızla alın yine koyun. Eğitim sabır isteyen bir iştir öyle 1 günde olmaz. Bu videoları rehber olarak kullanabilirsiniz;

Kuşları sabit durmadıklarında bazen gerekli işlemler yapmamız gerektiğinde (tırnak kesimi, vücutlarında ki bir yeri kontrol etme, krem sürme) avucumuza alırız. Bunun dışında almanızı önermem. Ama mesela benim kuşum bana alışıktır bazen avucuma alır öper koklarım. Sizin kuşunuz size alışık olmadığından böyle şeyler yapmayın.

Geri