Kuşum 5 gündür yumurtlamiyor

Nehir Aydın

Yeni Üye
Merhabalar, muhabbet kuşum en son Çarşamba günü yumurtadi ve beş gündür karnında yumurta olmasına rağmen (kanatları titriyor kuyruğu çok hızlı sallanıyor karnı şişik kuyruğu düşük ve aşırı hızlı nefes alıyor) yumurtalamadi. Çok hızlı nefes alıyor endişeleniyorum yumurta sıkışması olabilir mi diye ama stresten dolayı süre uzamış olabilir diye de düşünüyorum. Kaç gündür yumurtlamadi ama gün içinde bazen kafes dibinde oturuyor bazen de tünektw oturuyor. Keyfi yerinde ve eşiyle vakit geçiriyor, mutlu gözüküyor ama bugün hep kafes dibinde oturdu. Zaten sıcak diye yuvalık koymadım. Ne yapmalıyım?

Yumurta sıkışması olmuş acil veterinere götürün

Ağzına 1 damla,poposuna 1 damla saf sızma zeytinyağı damlatın. Poposunu da zeytinyağı ile biraz ovun. Gerekirse poposunun içine 2 damla zeytinyağı damlatabilirsiniz. Eğer sıkışma olursa uzman birinden destek alın.

Yumurta sıkışması olmuş acil veterinere götürs

Yumurta sıkışması olmuş acil veterinere götürün
Ama şu an götürebilme imkanım yok kii çevremde kanatlı veteriner yok daha doğrusu. Bir de yumurta sıkışması için bitkin olması gerekmiyor mu keyfi yerinde gayet. Bir önceki yumurtasını üç gün arayla yaptı bu arada bu sefer beşe çıktı.

Ağzına 1 damla,poposuna 1 damla saf sızma zeytinyağı damlatın. Poposunu da zeytinyağı ile biraz ovun. Gerekirse poposunun içine 2 damla zeytinyağı damlatabilirsiniz. Eğer sıkışma olursa uzman birinden destek alın.
Sıkışma olduğunu nasıl anlayabilirim hiç bilgi sahibi değilim bu konuda

Yarın gündüz gözüyle çeksem olur mu yağı da o zaman süreceğim uykularını bölmeyeyim şimdi
Uykularını bölün. yumurta sıkışması varsa uykularının bölünmesinden çok daha önemli bir husustur. Karın kısmının resmini çekmek yerine videosunu çekin çünkü net resim yakalamak zok zordur. 10-15 saniye kadar karın tüylerini üfleyerek videoya alın.

Geri