Kusma ve halsizlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Omeronur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Omeronur

Meraklı Üye
Merhaba,

Bugün öğleden sonra erkek kuşumda bir halsizlik sezmiştim. Normalde çok hareketlidir fakat kafesine çekildi ve uyudu. Öğleden önce bir şeyi yoktu, her zamanki gibi hareketliydi.
Sabah yumurta sarısı yedirmiştim, birazının kıvamı sakız gibiydi acaba ondan dolayı mı bir şey oldu diye endişeleniyorum ama dişi kuşum daha çok yedi onda bir şey yok. Yarım saat önce kafeste kusma hareketi yaparken gördüm. Hala çok halsiz ve yem yediremedim. Birkaç kere su içti, kusma hareketi geçti ama halsizliği geçmedi. Bir köşeye çekilip dinlenmek istiyor. Elime alsam da hemen dinlenme moduna geçiyor, normalde rahatsız olacağı şekilde parmağımı yaklaştırdığımda falan geç tepki veriyor.

Dışkısı için bekledim ama dışkılamadı. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

dışkısını çektim. sulanmış gözüküyor ishal gibi. üşüttü mü acaba? ayrıca kanatlarını da sıcaklamış gibi kaldırıyor. kuşumun ve dışkısının görsellerini ve videosunu ekledim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

az önce kolumdayken yine kusma hareketi sergiledi. 1-2 tane yem ve bolca su kustu. farklı bir şey yoktu ve kokusu da yoktu.

Son düzenleme:
Dışkıyı beyaz bir zemine yapmalı dışkılar farkedilmiyor. Tirikomonas ihtimali var kuşun. Boğazına bakın bir beyaz lezyon görecek misiniz ?

şimdi kafesine koydum karanlıkta biraz dinlensin diye. boğaz çevresinde herhangi bir farklılık göremedim.Tirikomonas dediğiniz durum için ne yapmam gerekiyor?

İmkan varsa götürün derim ben. Analiz yapacak bir veteriner olsun ama. Daha önce arayıp kuşlar konusunda uzman olup olmadığını ve analiz yapıp yapmayacağını sorun

Geri