Kusma ve Öğürme hareketi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wortex

Yeni Üye
Merhabalar,Herkesin ramazan ayını kutluyorum.6 senedir bizimle olan muhabbet kuşumuz kusma hareketleri yapmaya başladı.Bunu aynaya veya herhangi bir oyuncağa yapmıyor.Kur zamanları yaptığı kusmadan bahsetmiyorum.Kafesi düzenli olarak temizleniyor,suluğu max2 gün içinde değiştiriliyor.Yemliği ve taşlığı sürekli havalandırılıyor.Bu kusma hareketi başladığında veterinere 2 kere gittik.Veteriner kusma önceliyici ilaç verdi ve 5 nci günün sonunda kusması durdu aradan 1 ay geçtiğin dün yine kusma hareketleri başladı.Yaptığı hareketi videosunu sizinle paylaşıyorum.Dün kusurken yem çıkartıyordu bugün hiç birşey çıkartmıyor,çıkartırsada tükürük benzeri sıvı çıkarıyor.Sanki gazı varmış gibi havyan kasılarak kusma/geğirme artık adını ne koyarsanız bu hareketi yapıyor.Hareket sıklığı çok olduğu için kabarık vaziyette genelde uyuyor.Uyumadığı zaman tüneğinde kabarık duruyor.Bu durumdan dolayı kafesindende çıkarmak istemiyoruz,çıkarsakta hemen kafesine geri dönüyor.Şimdiden değerli öneri ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geri