Kuşlarım kavga ediyor

Alpertunga

Yeni Üye
Merhabalar. Ilk defa kuş besliyorum. Araştırmalarıma rağmen pek bilgili sayılmam. 3 ay önce aldığım erkek kuşum ( Petshop dan denilen bu şekilde 2 aylık ve erkek) şu an denilene göre 5 aylık falan olması lazım. Yanına bir dişi alayım dedim. Yine aynı şekilde petshop da çalışan arkadaşın demesine göre aldığım kuş 2.5 3 aylık dedi. Fakat getirdigim günden beri kavga ediyorlar. Dişi çok saldırıyor ve erkekte karşılık veriyor kavga kızışıyor. Kafesleri ayırdım 10 15 gün kadar ayrı durdular kafesten kafese oyun oynuyorlar birbirleriyle yan yana gelmek istiyorlar fakat yan yana getirince tekrar kavga başlıyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinecegim. Kuşlarımın cinsiyetleri denilene göre doğrumu yanlış nerede anlamadım.

Ekli dosyalar

• 20170803_205037.jpg
    20170803_205037.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 68
  • 20170803_205041.jpg
    20170803_205041.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 63
  • 20170803_205045.jpg
    20170803_205045.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 61
Erkeğin alnında yara mı var?
Eğer öyleyse hemen ayrı odalarda bir süre ayrı tutmanızı öneririm. Gözlemleme fırsatınız oldu mu?
Eğer dişi çok agresif davranıyorsa değiştirmeniz erkeğin sağlığı açısından doğru olur.
Eğer değiştiremezseniz, bir iki hafta kadar ayrı odalarda tutun, bu arada onları kendinize alıştırmaya çalışın, eğer bunda başarılı olursanız, birisi kafesteyken aynı odada diğeriyle oyun oynamaya çalışın. Bunu dönüşümlü olarak bir hafta kadar deneyin. Bu arada kafeslerde, birbirine temas etmeyecek şekilde yanyana dursun. Bu şekilde birbirlerine alışmalarını sağlayabilirsiniz. Tabi taraflardan birisi aşırı kıskançlık göstermezse.

Merhaba hocam. Alnında yara yok alnındaki tüyler dik ibibik gibi. Bir hafta falan ayrı odalarda durdular zaten. Sonrasinda kavgaya tutuştular tekrar. Sanki dişi biraz iri gibi geliyor bana ama anlayamadım tam olarak

O zaman şöyle bir şey daha söyleyeyim. İlk başta kafese dikkat etmemiştim, yuvarlak kafes seçimi görsel olarak iyi ama kuşlar için değil, kafes küçük değil ama akıllı yemliğin içeride durması büyük dezavantaj, gördüğüm kadarıyla kafeste oyuncak var, çift bakılan kuşların kavga etmelerindeki önemli sebeplerden bir tanesi de kafeste bulunan oyuncaklardır, hemen çıkarmanızı tavsiye ederim.
Aralarında pek boyut farkı yok gibi, ama olsa da bu kadar az bir fark sorun olmaz. Bir de bitkisel çözüm önerisi sunayım: Okaliptus yaprağı bulabilirseniz, sakinleştirici etkisi vardır, kafesin yanına koyabilirsiniz, aynı zamanda ortamdaki kötü kokuyu engeller.

O zaman şöyle bir şey daha söyleyeyim. İlk başta kafese dikkat etmemiştim, yuvarlak kafes seçimi görsel olarak iyi ama kuşlar için değil, kafes küçük değil ama akıllı yemliğin içeride durması büyük dezavantaj, gördüğüm kadarıyla kafeste oyuncak var, çift bakılan kuşların kavga etmelerindeki önemli sebeplerden bir tanesi de kafeste bulunan oyuncaklardır, hemen çıkarmanızı tavsiye ederim.
Aralarında pek boyut farkı yok gibi, ama olsa da bu kadar az bir fark sorun olmaz. Bir de bitkisel çözüm önerisi sunayım: Okaliptus yaprağı bulabilirseniz, sakinleştirici etkisi vardır, kafesin yanına koyabilirsiniz, aynı zamanda ortamdaki kötü kokuyu engeller.
Anladım hocam. Tavsiyeleriniz doğrultusunda ilerleyeceğim. Oyuncak ve yemliği çıkarıp sade bir kafes yapacağım. Yine yuvarlak olması sıkıntı teşkil edermi? Ve cinsiyetleri denilene göre doğrumu?

Gördüğüm kadarıyla mavi erkek, sarı dişi. Yuvarlak kafes almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Kuşlar rahat edemiyor bu bir, ikincisi ise yön kavramında sıkıntı yaşadıkları söyleniyor (bence mantıklı) 40x35 veya buna yakın ölçüler yeterlidir

Gördüğüm kadarıyla mavi erkek, sarı dişi. Yuvarlak kafes almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Kuşlar rahat edemiyor bu bir, ikincisi ise yön kavramında sıkıntı yaşadıkları söyleniyor (bence mantıklı) 40x35 veya buna yakın ölçüler yeterlidir
teşekkürler hocam dediğiniz şekilde deneyip sonuçları size bildireceğim. Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Geri