Kuşlarım eş mi oluyorlar?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yuru

Yeni Üye
Merhaba,

Soldaki dişi kuşum 1 yaş dolaylarında bir dişi, sağdaki 3-4 aylık bir erkek. Normalde farklı kafeslerde kalıyorlar, ama odaya uçmaları için saldığımda sürekli bu halde buluyorum ikisini. :)

Soldaki dişi kuşum birlikte kaldığı dişi ve erkek kuşlarla asla bu şekilde yakınlaşmıyor. Aynı tünekte bile durduğu vaki değildir, yanına biraz fazla yaklaşanı birkaç gaga darbesiyle tuş eder. Dişi kuşta kızışma alametleri de yok, cere kararması, agresiflik gibi. Bu ek bilgiler dahilinde kuşların eş olduklarını ya da olmaya başladıklarını söyleyebilir miyiz? Erkek kuşum geleli 10 gün oldu. Aynı kafese koymalı mıyım yahut ne zaman koymalıyım?

Kuşların kendi kafeslerine kuş kabul etmeme sebepleri kendi bölgeleri olmasıdır. Bu iki kuş gayet güzel anlaşıyor ama belki bu durum ikisi de dışarıda olduğu içindir. Belki de dişi kuş, erkek kuş kendi kafesine girdiğinde onu yanından kovacak. Kesin bir şey söylemek zor ama anlaşıyor görünüyorlar eğer kavga etmiyorsa aynı kafese koyabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma: Kafese yuvalık takmayın, erkeğin tam anlamıyla yetişkinliğe ulaşmasına daha 4-5 ay var.

Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler, sağ olun var olun. Dediğiniz gibi yuvalıksız bir şekilde aynı kafese koydum, kavga etmeden güzelce eğleşiyorlar birbiriyle :)

Birde FındıkBaba üstadım, bu 3 aylık erkek olan, bir yaşındaki jumbo dişi kadar cüsseli. Kendi yaşıtı diğer 2 kuşumun yanında nerdeyse 2 misli duruyor hacim olarak. Acaba bu durum cinsinden mi kaynaklıdır?

Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler, sağ olun var olun. Dediğiniz gibi yuvalıksız bir şekilde aynı kafese koydum, kavga etmeden güzelce eğleşiyorlar birbiriyle :)

Birde FındıkBaba üstadım, bu 3 aylık erkek olan, bir yaşındaki jumbo dişi kadar cüsseli. Kendi yaşıtı diğer 2 kuşumun yanında nerdeyse 2 misli duruyor hacim olarak. Acaba bu durum cinsinden mi kaynaklıdır?

Rica ederiz.

Evet, cinsinden dolayı cüsseli, büyüyünce biraz daha iri olacak :)

Yavru kuşunuz vasıflı bir kuş. Jumbo muhabbet kuşlarındaki irilik durumuna "vasıf" deniliyor.

Geri