Aydan Çiçek Su
Yeni Üye
2'si yetişkin, şu anlık 5'i yavru olmak üzere toplam 7 muhabbet kuşum var. Kuşlarıma dal darıyı yetiştiremiyorum Yem yiyorlar, ayrıca dal darıyı da bitiriyorlar. Bazıları "dal darı bittikçe yenileyin, o kuşların doğal yaşamlarında da var" diyor. Bazıları "haftada 1 verin" diyorlar. Bilemedim. 3 sorum olacak.
1. Dal darıyı kuşlarıma vermeyi her gün devam ettirmeli miyim?
2. Özellikle dal darıdan başka yem yemeyi çok istemeyen yavru kuşlarımın sürekli bunu yemelerinin bir zararı olur mu? Kabuksuz yem ve haşlanmış yumurta beyazı yiyorlar. En büyüğü bugün 38 günlük oldu.
3. Tok olduklarını anlamam için kursaklarının şişkin olması mı gerekiyor? (Gerçi aç olunca çok farklı ötüyorlar)
Not: Anne ve babayı ayrı, yavruları ayrı kafese koydum. Çünkü dişinin yeni yumurtaları oldu. Baba, yavrularla ilgiyi kesti.
1. Dal darıyı kuşlarıma vermeyi her gün devam ettirmeli miyim?
2. Özellikle dal darıdan başka yem yemeyi çok istemeyen yavru kuşlarımın sürekli bunu yemelerinin bir zararı olur mu? Kabuksuz yem ve haşlanmış yumurta beyazı yiyorlar. En büyüğü bugün 38 günlük oldu.
3. Tok olduklarını anlamam için kursaklarının şişkin olması mı gerekiyor? (Gerçi aç olunca çok farklı ötüyorlar)
Not: Anne ve babayı ayrı, yavruları ayrı kafese koydum. Çünkü dişinin yeni yumurtaları oldu. Baba, yavrularla ilgiyi kesti.