Kuşlar evde yalnız kalabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zuhalz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zuhalz

Yeni Üye
Merhaba kuşumu yalnız bırakmam gerekiyor. Bu süreçte eve gelecek kimse yok yakınlarımda çok uzak götüremeyeceğim. Bayramın 1.günü sabah bırakacağım ve birazda ilgileneceğim. Yemini suyunu dal darısını tazeleyip gideceğiz. Bayramın 3.günü akşam geri geleceğiz.Aklımsa ondan olacak.Siz ne düşünürsünüz uzun bir süre mi?

Merhaba kuşumu yalnız bırakmam gerekiyor. Bu süreçte eve gelecek kimse yok yakınlarımda çok uzak götüremeyeceğim. Bayramın 1.günü sabah bırakacağım ve birazda ilgileneceğim. Yemini suyunu dal darısını tazeleyip gideceğiz. Bayramın 3.günü akşam geri geleceğiz.Aklımsa ondan olacak.Siz ne düşünürsünüz uzun bir süre mi?

Geldiğinizde muhtemelen strese girmiş ve hasta bir kuş bulacaksınız. Yanında eşi olsaydı bı nebze.

Sorunnolmaz ama strese girebilir. Eşi olsa ekstra rahat olabilirdiniz

Birden fazla yemlik takın yemlikleri fulleyin. 2 adet büyük suluklardan takın.
Kuşu da ışık alan yere konumlandırın. Mümkünse kuşun odasının lambası açık kalsın. Tv yi de açık bırakın sesi düşük seviyede olsun,müzik kanalı açmayın.
İç kameranız varsa kuşu görecek şekilde konumlandırın, online takip edersiniz.
Kuşun suyuna vitamin falan eklemeyin, çünkü vitamin 2-3 gün sulukta kalmamalı.

Yemliklerini gideceğim gün temizleyip dolduracağım.Dal darı ekleyeceğim suluğu büyük ben tam dolduracağım oturduğum ev eski elektrik aksanına güvenemiyorum elektrikli aletler takılı kalmayacak masayı evin ortasına alacağım kafesinin sabitleyeceğim camın perdesini açık bırakacağım ışıkta başka bir odada açık kalacak lamba patlayabilir önlemlerim bunlar umarım yeterli olur cevapladığınız için çok teşekkürler.

Birden fazla yemlik takın yemlikleri fulleyin. 2 adet büyük suluklardan takın.
Kuşu da ışık alan yere konumlandırın. Mümkünse kuşun odasının lambası açık kalsın. Tv yi de açık bırakın sesi düşük seviyede olsun,müzik kanalı açmayın.
İç kameranız varsa kuşu görecek şekilde konumlandırın, online takip edersiniz.
Kuşun suyuna vitamin falan eklemeyin, çünkü vitamin 2-3 gün sulukta kalmamalı.
Tavsiyeleriniz çok güzel.Birşey danışacaktım müzik kuşlar için sıkıntı mı olur?Minnak oğlum müzik ve elektrik süpürge sesini çok seviyor ve çok neşleniyor.(Her müzikte değil ama)Çok sık olmamak kaydıyla orta seste müzik açıyorum.

Müzik dinletilebilir tabi bunda sakınca yok.

Tavsiyeleriniz çok güzel.Birşey danışacaktım müzik kuşlar için sıkıntı mı olur?Minnak oğlum müzik ve elektrik süpürge sesini çok seviyor ve çok neşleniyor.(Her müzikte değil ama)Çok sık olmamak kaydıyla orta seste müzik açıyorum.
Müzik açılabilir. Ben arkadaşın durumuna özel olarak kısık sesle dedim. Normal şartlarda ise ara ara çok yüksek olmaması kaydı ile müzik açılabilir veya doğa sesleri kuş sesi vs. Severler zaten müziği de.
Kuşunuz elektrikli süpürge sesini seviyorsa da sesi ona yüksek gelebilir, kuşun süpürgenin çok yakınında olmamasını öneririm.

Müzik açılabilir. Ben arkadaşın durumuna özel olarak kısık sesle dedim. Normal şartlarda ise ara ara çok yüksek olmaması kaydı ile müzik açılabilir veya doğa sesleri kuş sesi vs. Severler zaten müziği de.
Kuşunuz elektrikli süpürge sesini seviyorsa da sesi ona yüksek gelebilir, kuşun süpürgenin çok yakınında olmamasını öneririm.
Gündüz çizgifilm,müzik,Kuran-ı Kerim dinliyor,akşamda haber ve belgesel dinliyor(izleyemiyor)
Süpürgemin ses desibeli düşük diğer odada bile çalışsa başlıyor konuşmaya ve keyifli ötmeye.Onun olduğu odada çalıştırmıyorum.

Odasında çalıştırsanız da sorun olmaz 👍 ani sesler korkutur. Sese alıştıktan sonra sorun olmaz.

Geri