Kuşu hiç aynı kafese koymadım farklı kafeslerdeler şu an. Video atabilirim ama dışkıyı şu an çekemem çünkü kafes tabanı çok yemli olduğundan seçilmiyor sabah temizleyince tekrardan güncellerim dışkı konusunu. Popo kısmını çekmiştim lakin bu fotoğrafta belli olmuyor kendini gerince çok belli oluyor lekeli olduğu.Kuşları ayırın, aynı kafese koymayın. Ve videosu ile yeni yapılmış dışkısını ekler misiniz?
Benziyor ama aynı zamanda yetersiz beslenme ve yeni eve geldiği için henüz emin olamayız.Dışkıları da böyle, Koksidiyoz mu var acaba?
Enerjisini toparladı mı? Son durum nedir?Bu sabah çok enerjik dün gelen kuş kendi uğraşıyla kafesten çıkmaya çalışıyor çıkarıyorum uçuyor kaçıyor geri koyuyorum girmemeye diretiyor. Anlamadım, veterinere götürmeli miyim?
Dün sürekli kafesinden kaçıp kuşumun kafesinin üstüne konuyordu. 5-6 kere yaptı bunu. İçeri koymaya çalışınca da gitmiyordu. Enerjik olduğunu gösterir mi bilmiyorum ama kafesin içinde de bazen demirlere tırmanıp duruyor. Yeminin içine toz vitamin koyup veriyorum yemi yem kabından yemediği için çay tabağıyla koydum en son artık, öyle yiyor çünkü. Dişi kuşların ağırbaşlı olduğunu okumuştum ama bu biraz şımarık duruyor.Enerjisini toparladı mı? Son durum nedir?
Teşekkür ederim hocam peki sizce kafeslerini ne kadar süre daha ayrı tutmalıyım?Video açıldı.
Kuş maşallah benden enerjik, siz bu kuşa mı durgun dediniz![]()
10 gün gözlem altında olması yeterli.Teşekkür ederim hocam peki sizce kafeslerini ne kadar süre daha ayrı tutmalıyım?
Merhabalar,@Merve Merhaba hocam,
Bir güncelleme atmak istedim konuya, attığınız listedeki ürünler bende mevcuttu zaten ve kullanıyordum. Dışkıları siyah diye koksidiyoz ihtimali vermiştim ama dışkı rengi de yeşile döndü ve enerjik gözüküyor (Beklediğimden daha çok açıkçası)
Poposundaki lekeler de gördüğüm kadarıyla geçmiş.
Durumu iyi diyebilir miyim? Yoksa daha fazla gözetim mi lazım?
Ayrıca, Yem yemiyor kendi kafesinde, elimle beslemek zorunda kalıyorum halbuki o kadar da küçük değil. Alışamadı galiba, Ne yapmam gerekiyor?
Elimden tohum ile besliyorum, işin garip tarafı geçen gün dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum bizim kuşun kafesinin kapağını açık bırakmıştım, geldiğimde bizim kuşun kafesindeki yemliklerden yem yediğini gördüm. Geçici olarak koyduğum kafeste hem yemlik var hem daldarı var hem de çay tabağı ile yem koydum belki yer diye ama yok. Diğer kafese girince yiyor ama.Merhabalar,
Durumu zaten kötü değildi ama var olan belirtileri de artık gözlemlemiyorsanız artık sorun kalmamış denebilir.
Ama siz yinede 7-10 günü tamamlayın
Elinizle derken elinizden tohum mu yediriyorsunuz, kursaktan mama ile mi besliyorsunuz?
Yemleri aynı mı? Ya da yemlik kabı aynı mı?Elimden tohum ile besliyorum, işin garip tarafı geçen gün dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum bizim kuşun kafesinin kapağını açık bırakmıştım, geldiğimde bizim kuşun kafesindeki yemliklerden yem yediğini gördüm. Geçici olarak koyduğum kafeste hem yemlik var hem daldarı var hem de çay tabağı ile yem koydum belki yer diye ama yok. Diğer kafese girince yiyor ama.
Yemler aynı ama yem kapları aynı değilYemleri aynı mı? Ya da yemlik kabı aynı mı?
Kuşlar o kadar farklı ki, yem kapları farklı diye bile olabilir. Bence yem kaplarını aynı takın bakalım kendi kafesinde yiyecek miYemler aynı ama yem kapları aynı değil