Kuş ele alışmadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lololo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lololo

Yeni Üye
Merhaba bundan 7 ay önce balkona lutino dişi muhabbet kuşu geldi. 7aydır bizimle fakat ele hiç bir şekilde alışmadı. Sadece kafesin içinde çok kısa süreliğine karnını okşatıyor onda da mutlaka ısırıyor
Sürekli konuşuyoruz bıcırdama ötme ve uçma konusunda hiç sorunu yok ama asla ele gelmiyor. Genç bir kuş olduğunu da sanmıyorum

Biraz kötü bir çözüm ama yemlikten yemi boşaltıp elinden sadece yem yedirmeyi deneyebilirsin. Kafes içinde çok yavaşça karnına doğru parmağını uzatıp konmasını deneyebilirsin. Kuştan daha inatçı ve ısrarcı olman lazım. Kuş illaki pes edecektir. Youtube da videoları var biraz araştırırsan

Biraz kötü bir çözüm ama yemlikten yemi boşaltıp elinden sadece yem yedirmeyi deneyebilirsin. Kafes içinde çok yavaşça karnına doğru parmağını uzatıp konmasını deneyebilirsin. Kuştan daha inatçı ve ısrarcı olman lazım. Kuş illaki pes edecektir. Youtube da videoları var biraz araştırırsan

İlk aylarda yemliği felan denedim ama elimi gördüğü an kafesin içine kaçıyor ve uzun süre yemiyor parmağı da hala yaklaştırıyorum ama hiç bir faydası yok sadece dediğim gibi birkaç dokunuşla karnını sevdiriyor sonrası yine ısırma fazla yabani gibi teşekkür ederim

Geri