mmerym15
Paylaşımcı Üye
Merhaba, foruma da hobiciliğe de yeni adım attım. Uzun zamandır muhabbet kuşum olsun istiyordum. Yaklaşık üç hafta kadar önce pekte bilinçli olmayarak pet shoptan, bence satıcının da yerli mi çekoslavak mı karar veremediği bir yaş civarı diye nitelendirdiği dişi mubişi beğendim aldım. Bence yerli ve 5-8 aylık gibi. Şimdi asıl mesele benim forumda okuduklarımdan yola çıkarak aklıma düşen şüphelerim.Kuşumu size göstermek fikirlerinizi almak istiyorum. Kuşumu inceledikçe göğüs kafesi üzerindeki tüylerde ortadan ikiye doğru bir ayrılmayı fark ettim. Kuruma hastalığından şüpheleniyorum.Yalnız hiç tecrübem yok ve gezdiğim pet shopçularda pek bilgili değiller. Sadece biri getir bir bakalım dedi ama ona da ne kadar güvenebilirim. Birçoğu sadece ticaret kısmıyla ilgileniyor gibiydi. Arka planda kuşlara bakan başkaları var gibi bilgisizlerdi farklı sorulamı da cevaplayamadılar. Probiyotiği yem markası sanan bir amva bile vardi. Ama hakkı var o amca gerçeği söyledi esas üretici oğluumuş. Çok uzattım gibi ama soru işaretlerim bitmedi. Kuşumun gagasının kenarlarında çatlak gibi şeyler var. Mantar olabilir mi? İki gündür vazelin sürüyorum işe yarıyor gibi. Bir de bugün daldarı aldım witte molen galiba ama tarihi geçmiş deli oldum geçende kumun tarihi geçmişti. Sorduğum halde yine tarihi geçmiş ürünle karşı karşıyayım. Okuman yazman yok mu baksaydın derseniz işte o an göz ucuyla baktım ama göremedim ne yapayım.Bir de aldığımda kuşumun kanatlarının altındaki tüyler dökülmüştü ama sirkeli su spreyi sıktım alakalı mıdır bilmiyorum çıkmaya başladı. İştahında problem olduğunu düşünmüyorum ama kilosu az görünüyor gözüme(pet shoptaki yaşıtlarıyla kıyaslıyorum) Dışkısınında normal olduğunu düşünüyorum. Sadece -forumda okuduklarımdan yola çıkarak- idrarında yeşile dönme olabilir. Bir sabah baya yeşildi. Bu mantar belirtisiydi galiba. Şu anki planım forumdan sonuç alamazsam veteriner hekimleri bir inceleyip güvendiğim birine götürcem artık.Şimdi git daha önce yazılanları oku demeyin hatmettim her tarafı. Yazdıklarımı okuma zahmeti gösterdiğiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Hayırlı akşamlar herkese.