dante25
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Haz 2013
- Mesajlar
- 827
- Tepkime puanı
- 1
Google da gezerken bu mamayı buldum. Kuru mamaya su ilave edip hazır şekilde kuşlara veriliyormuş. bende sizlerle paylaşmak istedim. yanlız içeriğinde yumurta sarısı tozu diyor bunu nerden bulucaz.
Değerli arkadaşlar bu topikte evlerimizde kalan biriken bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerimizi değerlendirmek,ekmek israfına bir nebzede olsa katkı sağlamak hemde çoğumuzun hobi olarak başladığı zamanla ek gelire dönüştürdüğümüz yavruları sağ salim büyütmeleri için gözlerinin içine baktığımız canlarımıza ne yedirdiğimizi bilmek amaçlıdır.
Gerekli olan malzemeler
Evde kalmış yenmemiş parça yada bütün ekmekler. (kepekli, çavdarlı)dahil
Yumurta sarısı tozu
Portakal yağı
yulaf unu
İstediğimiz boyutlara gelmesi için rondodan geçirin..
50 gram yumurta sarısı tozu.. 1çay bardağı suyla 12adet yumurtaya denk gelmektedir.
yumurta sarısı tozu ve 1 çay bardağı suyu,1 yemek kaşığı yulaf unu ve 1 çay kaşığı portakal yağını ufalanmış ekmeğe ilave edip rondoda iyice karıştırp homojen bir dağılım sağlayın
Elde ettiğiniz karışımı yayvan bir kap içinde ocakta altını tutmasını engellemek için devamlı karıştırarak kavurunuz.
Zaten 7-8 dakika sonra kuruduğunu karışımın sesinden anlıyacaksınız.
Isıtılmış malzemeyi temizliğini sağladığınız bir ortamda kurutmaya bırakınız.
1-1,5 saat kurumaya bıraktığınız ürün artık barut gibidir içerisine kuşunuzun sevdiğini bildiğiniz çeşitli yemleri istediğiniz kadar atabilirsiniz.
hazırlanmış ürünü ya buzdolabında kullanın yada direkt güneş almayan bir yerde ağzı açık olarak yada 2-2,5 kiloluk yoğurt kaplarında muhafaza edebilirsiniz
isterseniz su ilave ederek veya havuçla nemlendirerek verebilirsiniz. Tercih sizin
Not: Alıntıdır
Değerli arkadaşlar bu topikte evlerimizde kalan biriken bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerimizi değerlendirmek,ekmek israfına bir nebzede olsa katkı sağlamak hemde çoğumuzun hobi olarak başladığı zamanla ek gelire dönüştürdüğümüz yavruları sağ salim büyütmeleri için gözlerinin içine baktığımız canlarımıza ne yedirdiğimizi bilmek amaçlıdır.
Gerekli olan malzemeler
Evde kalmış yenmemiş parça yada bütün ekmekler. (kepekli, çavdarlı)dahil
Yumurta sarısı tozu
Portakal yağı
yulaf unu

İstediğimiz boyutlara gelmesi için rondodan geçirin..

50 gram yumurta sarısı tozu.. 1çay bardağı suyla 12adet yumurtaya denk gelmektedir.


yumurta sarısı tozu ve 1 çay bardağı suyu,1 yemek kaşığı yulaf unu ve 1 çay kaşığı portakal yağını ufalanmış ekmeğe ilave edip rondoda iyice karıştırp homojen bir dağılım sağlayın
Elde ettiğiniz karışımı yayvan bir kap içinde ocakta altını tutmasını engellemek için devamlı karıştırarak kavurunuz.
Zaten 7-8 dakika sonra kuruduğunu karışımın sesinden anlıyacaksınız.
Isıtılmış malzemeyi temizliğini sağladığınız bir ortamda kurutmaya bırakınız.

1-1,5 saat kurumaya bıraktığınız ürün artık barut gibidir içerisine kuşunuzun sevdiğini bildiğiniz çeşitli yemleri istediğiniz kadar atabilirsiniz.
hazırlanmış ürünü ya buzdolabında kullanın yada direkt güneş almayan bir yerde ağzı açık olarak yada 2-2,5 kiloluk yoğurt kaplarında muhafaza edebilirsiniz

isterseniz su ilave ederek veya havuçla nemlendirerek verebilirsiniz. Tercih sizin
Not: Alıntıdır