Berkcan ERGEN
Yeni Üye
Kuşumun kafesine canı sıkılmasın diye bir ufak top koymuştum koyalı baya oldu bazen de yemleri çıkarıyodu ama bu kadar çıkarmıyordu acaba neden kusmuş olabilir bu kadar çok.
Kuşun ne kadarlık tahmini , fotosunu koyabilir misin ? Kur amaçlı yapmıştır büyük ihtimal
Bende 7-8 aydan beri var
Durgun felan değil normal her zamanki gibi.Bana göre kur yapmış olabilir ama baya bir kusmuş , hareketli falan dimi durgun vs değil herhalde ? Kum falan var dimi kafes de sindirim problemi yoktur inşallah.
Durgun felan değil normal her zamanki gibi.
Yem meyveli olanindan zaten sebze meyvede veriyorum. Salıyorum ama 1-2 saat dışarda tutmuyorum. Dal olayını gerçektirebilirsem olabilir.Aynı şey benim başımada oldu sürekli yemleri dışarı fırlatıyor. Kafesin içinde sıkıldığından ve kafesin sıkıcı olduğunu belirtiyor. Kafesin yerini beğenmemiş pis veya yer deişikliliği yem deişikliliği yapılmasını gerektiğini beliriyor süs yoksa süs alın mesela çam ağacı bublesi 1 tane takabilirsiniz çok büyük olmasın ! Dışarıda bir ağaçtan dal veya yerlerden 1 dal alıp evde temizleyerek kurutup kafese koyabilirsiniz./ Yem sopaları alın meyveli ballı var ilk hafta yemez ama sonradan yer. mesela benim kuşum tüylerini çok temizler çok titizdir fakat pisliğe çok girer Orkidenin yapraklarını yer. Bu arada sebze meyve vermeye başlayın. Kuşum daha 3-4 aylık ve konuşmaya başladı söylediği sözcük kuş kuş kuş kuşa genellikle ş ile biten sözcükleri ş barındıran sözcükler tekrar ediniz. Ciciş Cici Kuş KUŞ KUŞ KUŞ aşkım şampiyon kendı adı ile hitap edebilirsiniz.Kuş eğer kafeste sıkılıp sürekli ötüyorsa onu dışarı yani onu kafesten çıkarıp 1-2 saat dışarıda uçsun (ev ortamı).Yemleri deiştiriniz Meyveli + Vitaminli alınız.
Aleyküm selamselamun aleyküm
Ve aleykum es selam da. Bak arkadas dun de sana dediler. Kendini tanitma bolumu var forumlarda. Oraya yaz bizde bilelim. Her foruma girip selam verip cikiyorsun. Varsa birsey sor yardimci olmaya calisalim.selamun aleyküm
Dostum kuşunu nereden alacaksan kendi kuşunu götür at salmaya. Eşini kendisi seçsin.Iyi günler. Kuşum hala yemleri aşırı şekilde çıkarıyor. Ne yapabilirim ?