Kuşumun Tüy Kökleri Kanlı Çıkıyor

mochiko

Yeni Üye
Merhabalar, bir kuş sahiplendim bir aydan fazla oluyor. Kuşu ilk sahiplendiğimizde tüylerinde hafif bir kan görmüştük herhalde kafesteki diğer kuşlar yapmıştır deyip geçtik zaten tüyündeki ufak bir kan lekesiydi. Ertesi gün kafesten çıkardığımda ve uçmaya başladığında yerlerde tüyler ve kan damlaları gördüm. Neyse koştur koştur veterinere götürdüm ve birkaç tüyü çekildi, sağlığına kavuştu. sonrasında birkaç hafta boyunca 2 - 3 kontrolü daha oldu, bu süreçte çeşitli ilaçlar ve takviyeler kullandı hem veteriner tarafından hem de bizim verdiğimiz. Bir kere de anestezi altında tüy çekimi operasyonu geçirdi. ( 2 hafta kadar önce) Çekilen tüyleri bize verdiler. 20 - 30 kadar vardı ve hepsinin kökü kan dolu ve siyahtı. Şimdi bunu niye yazıyorum çünkü bu operasyondan sonra çıkan tüylerin kalitesi halen düşük. Veteriner bunu doğruladı ve ilaç takviyesine ara verelim dedi sadece suyuna vitamin katıyorum şu an da. Sizce sorunumuz ne ve bunu çözmek için ne yapabilirim? Kuşum gönlünce uçsun istiyorum ama kanatları izin vermiyor. Şimdiden teşekkür ederim yazacak olan herkese.

Merhaba,
Kuşunuzun güncel görüntüsü paylaşır mısınız ve dışkılarına da bakalım yine de. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Merhabalar, bir kuş sahiplendim bir aydan fazla oluyor. Kuşu ilk sahiplendiğimizde tüylerinde hafif bir kan görmüştük herhalde kafesteki diğer kuşlar yapmıştır deyip geçtik zaten tüyündeki ufak bir kan lekesiydi. Ertesi gün kafesten çıkardığımda ve uçmaya başladığında yerlerde tüyler ve kan damlaları gördüm. Neyse koştur koştur veterinere götürdüm ve birkaç tüyü çekildi, sağlığına kavuştu. sonrasında birkaç hafta boyunca 2 - 3 kontrolü daha oldu, bu süreçte çeşitli ilaçlar ve takviyeler kullandı hem veteriner tarafından hem de bizim verdiğimiz. Bir kere de anestezi altında tüy çekimi operasyonu geçirdi. ( 2 hafta kadar önce) Çekilen tüyleri bize verdiler. 20 - 30 kadar vardı ve hepsinin kökü kan dolu ve siyahtı. Şimdi bunu niye yazıyorum çünkü bu operasyondan sonra çıkan tüylerin kalitesi halen düşük. Veteriner bunu doğruladı ve ilaç takviyesine ara verelim dedi sadece suyuna vitamin katıyorum şu an da. Sizce sorunumuz ne ve bunu çözmek için ne yapabilirim? Kuşum gönlünce uçsun istiyorum ama kanatları izin vermiyor. Şimdiden teşekkür ederim yazacak olan herkese.
Kuşa nasıl bir tedavi uygulandı ve hangi takviyeleri verdiniz detaylı yazar mısınız. Parazit için bir ilaç kullandınız mı mesela ?

Kuşa nasıl bir tedavi uygulandı ve hangi takviyeleri verdiniz detaylı yazar mısınız. Parazit için bir ilaç kullandınız mı mesela ?
Merhaba. İlk götürdüğümde iki hafta boyunca
avicare marka matricaria recutita
avicare marka tanacetum parthenium
ve avicare marka a&e vitamini kullandı. bunları ağızdan her gün hepsinden birer damla şeklinde kullandık. Sonrasında gözünde de ufak bir problem çıktı o dönem de 1 hafta boyunca ağızdan;

omega 3&6
vitamin a&e
entrofloksasin ve

gözüne damla olarak exocin kullandı. 1 hafta sonunda anestezi altında tüy çekimi yapıldı (az sonra fotoğrafları atacağım)

bundan sonra 2 hafta boyunca
omega3 & 6
vitamin a e
ve multivitamin aminoacid kullandı (hepsi avicare)

ve dış parazit aşılaması yapıldı.

şimdi ise ilaçlara ara verdik sadece takviye koyuyorum suyuna. bunlar da röhnfried marka b vitamini ve gerwit şeklinde.
b vit haftada 2 gerwit haftada bir olacak şekilde koyuyorum.

Gittiğiniz veteriner kanatlı veterineri miydi?
Parazit damlasının ismi ne? İvermektin etken maddeli mi?
Bu arada kuşlarda virüs olabiliyor tüy virüsü.
İnceleme yapıldı mı?
Evet, kanatlı hayvanlarla da ilgilenen bir veterinere gittim. Parazit damlasının ismini inanın bilmiyorum bir tane kafa arkasına damlatıldığını gördüm sadece. Virüs için herhangi bir inceleme kan alımı vs olmadı. bir sonraki kontrolde istesem bakarlar mı acaba?

Kuş tüy değişim evresinde mi ? Göz çevresi ne zamandan beri kel ?
Tüy değişiminde değil tüy dökmüyor. Göz çevresi ilk sahiplendiğimde böyle değildi ilaçları gagasının yan tarafına damlatarak veriyordum ilk başta (veterinerin bana gösterdiği üzere) sonrasında gözünde çapaklanma oldu ve oradaki tüyler döküldü. Yazdığım damla ve ilacı kullanınca düzeldi ordaki tüyler geri çıkıyor gibi ama çok düzgün çıkıyormuş gibi de görünmüyor maalesef.

Evet, kanatlı hayvanlarla da ilgilenen bir veterinere gittim. Parazit damlasının ismini inanın bilmiyorum bir tane kafa arkasına damlatıldığını gördüm sadece. Virüs için herhangi bir inceleme kan alımı vs olmadı. bir sonraki kontrolde istesem bakarlar mı acaba?

Virüs olup olmadığına baktırın. Dediğim gibi kuşlarda tüy hastalığına sebep olan virüs var.
Eski tüyleri de götürün yine de. Bir baksınlar.
Bu arada biyotin kullandınız mı hiç?

Virüs olup olmadığına baktırın. Dediğim gibi kuşlarda tüy hastalığına sebep olan virüs var.
Eski tüyleri de götürün yine de. Bir baksınlar.
Bu arada biyotin kullandınız mı hiç?
Bir dahaki veterinere gittiğimde tahlili bir sorayım o zaman. Biyotin hiç kullanmadım kullansam fayda eder mi?

şu an sadece bt amin forte ve gerwit kullanıyorum. bt haftada 2 gerwit haftada 1 şeklinde. bunlar dışında bir ilaç kullanmıyorum bir yandan pelet yeme alıştırmaya çalışıyorum.
Bt amin forte 3 gün üstüste sonra 2 günde bir vermeye devam edin. Gerwiti haftada 2 kez verin. Mutlaka probiyotik edinin. ( kanatlıoil prozim plus olmayandan ) Ayrıca eczaneden çinko şurubu alın 3 gün onu da üstüste verin. 15 güne kadar 2 günde 1 sonrasında haftada 1 devamlı verin. Tüy değişiminde haftada 2 keze çıkarırsınız yine.

Bt amin forte 3 gün üstüste sonra 2 günde bir vermeye devam edin. Gerwiti haftada 2 kez verin. Mutlaka probiyotik edinin. ( kanatlıoil prozim plus olmayandan ) Ayrıca eczaneden çinko şurubu alın 3 gün onu da üstüste verin. 15 güne kadar 2 günde 1 sonrasında haftada 1 devamlı verin. Tüy değişiminde haftada 2 keze çıkarırsınız yine.
Elimde röhnfried probiyotik var, iş görür mü acaba? Çinko şurubunu duymamıştım bu çocuklara verilenlerden mi? Bir de nasıl vereceğim gagasının içine 1 damla şeklinde mi?

Elimde röhnfried probiyotik var, iş görür mü acaba? Çinko şurubunu duymamıştım bu çocuklara verilenlerden mi? Bir de nasıl vereceğim gagasının içine 1 damla şeklinde mi?
Sadece bt ve gerwit kullanıyorum demiştiniz. Enterobac varsa bitene kadar kullanın. Bitince diğerini alırsınız. Çinkoyu suyuna katabilirsiniz. Yarım suluğa ( 50 ml ) 5 damla

Geri