Merhabalar, bir kuş sahiplendim bir aydan fazla oluyor. Kuşu ilk sahiplendiğimizde tüylerinde hafif bir kan görmüştük herhalde kafesteki diğer kuşlar yapmıştır deyip geçtik zaten tüyündeki ufak bir kan lekesiydi. Ertesi gün kafesten çıkardığımda ve uçmaya başladığında yerlerde tüyler ve kan damlaları gördüm. Neyse koştur koştur veterinere götürdüm ve birkaç tüyü çekildi, sağlığına kavuştu. sonrasında birkaç hafta boyunca 2 - 3 kontrolü daha oldu, bu süreçte çeşitli ilaçlar ve takviyeler kullandı hem veteriner tarafından hem de bizim verdiğimiz. Bir kere de anestezi altında tüy çekimi operasyonu geçirdi. ( 2 hafta kadar önce) Çekilen tüyleri bize verdiler. 20 - 30 kadar vardı ve hepsinin kökü kan dolu ve siyahtı. Şimdi bunu niye yazıyorum çünkü bu operasyondan sonra çıkan tüylerin kalitesi halen düşük. Veteriner bunu doğruladı ve ilaç takviyesine ara verelim dedi sadece suyuna vitamin katıyorum şu an da. Sizce sorunumuz ne ve bunu çözmek için ne yapabilirim? Kuşum gönlünce uçsun istiyorum ama kanatları izin vermiyor. Şimdiden teşekkür ederim yazacak olan herkese.