Sıcak tuttuğunuzdan emin olun, düzenli yem tüketmesi ve su içmesi çok önemli, dışkısını da kontrol edin ishal olmasın. Suluğuna taze su koyup iki üç damla limon damlatmak işe yarayabilir. Rahat nefes alamıyorsa kafes tabanına azıcık okaliptüs veya nane yağı damlatmak işe yarayabilir. Bi cezvede su kaynatıp bu yağlardan azıcık içine damlatıp kafesine yakın bi yere yerleştirirseniz onun buharı da rahatlatabilir. En önemlisi iyi beslenmesi ve C vitamini. Kafesinin etrafı mutlaka sarılı olsun, kafesinden pek çıkarmayın dinlenmesi gerek, kuş yetiştiricileri böyle tavsiye ediyorlar. Bunların dışında, bi çay bardağına bir iki diş soyulmuş sarımsak koyup akşama kadar bekletin, akşam o sarımsak brklettiğiniz sudan kuşunuza biraz içirmeyi deneyin. Sarımsağın kendisi kuşlara zararlıdır ama bu şekilde içinde soyulmuş sarımsak bekletilen suları çok öneren var. Kuşlar için doğal antibiyotik gibi diyorlar. Bağışıklığını destekler. Ama tabi bi veteriner hekimin önereceği tedavinin yerini tutamayabilir. Kuşlar çok hassas hayvanlar bir anda durumları kötüleşebiliyor, imkan bulup veterinere götürebilseniz çok daha iyi olur. Kuşunuzu sahiplendiğiniz petshopa da ne yapmalıyım diye sorabilirsiniz onlar doğal olarak veterinerlerden daha deneyimli oluyorlar sizi yönlendirebilirler. Bir de kuşunuzun kafesinin bulunduğu oda 23-24 derecenin altına inmese iyi olur özellikle bugünlerde. İshal falan olursa mutlaka tuzlu karbonatlı limonlu su hazırlayın, bunun adına elektrolit çözelti deniyor, kaybettiği su ve iyonları geri alması için çok önemli yoksa yaşamı tehlikeye girer. Eğer gözleri çapaklanıyorsa tuzlu ılık suyla sabahları hafifçe incitmeden bi silebilirsiniz göz çevresini ki hayvan rahatsız olmasın. Tüy düşürdüğü için A, D3, E, B vitaminleri de önemli. Vitamininizin markası da önemli, ben daha önce düzgün bi marka kullanmadığım için kuşum çok güçsüz düşmüştü, forumda önerilen markaları kullanmaya başladım ve çok hızlı toparlamaya başladı kendini. Benim tavsiyem, kuşunuz zaten 2 gündür halsizmiş, siz bugün de takip edin, toparlanma olmazsa mutlaka muhabbet kuşlarından iyi anlayan bi veterinerle görüşün. Ve forumu da takipte kalın, mutlaya gelişmeleri değişimleri yazın, çok bilgili ve yardımcı olabilecek hocalar var. Geçmiş olsun inşallah çabucak sağlığına kavuşur çok tatlı bi kuşmuş