SezerBaba
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar birçok kişini başına geldiği gibi benim de 1 buçuk yıldır beslediğim muhabbet kuşum öldü maalesef. Kardeşim üzülmesin diye yerine aynısına benzeyen erkek muhabbet kuşu aldık. -kuşçunun demesine göre 1 aylık- Şimdi arkadaşlar sorunum şu ki birincisi kuşumuz uçamıyor. Yani uçmaya çalıştığında en fazla 25cm felan havalanıp ileri doğru bi 30-35cm ilerleyip yere düşüyor bu hep böyle. İkincisi sık sık nefes alıp ağzını açıp kapatıyor bunu sürekli yapıyor hareket halindeyken çok daha fazla tabi ki. Bazen kafeste öylesine dururken bile ağzını sürekli açıp kapatıyor. Bu esna da tabi kuyruğu bir yukarı bir aşağı yapıyor. Aynı zamanda ötmüyor yani çok hareketli de değil zaten ama öttüğünü neredeyse hiç duymuyoruz öterse de çatallı çatallı çıkıyor sesi sanki zorla ötüyormuş gibi. Benim kendi düşüncelerim astım veya herhangi bir nefes darlığı problemi yaşıyor olması, burada bu işi daha iyi bilenlere soruyorum bu kuşun derdi nedir ve herhangi bir tedavisi ilacı var mıdır ? Varsa da onlar nelerdir ?