Benim kuşum kursak mantarından ölen bi kuş ile temaslıydı ben de önlem için veterinere götürmüştüm bana da avicare vinegar&ginger adında sirkeli zencefilli bi ilaç vermişti. Sonra kuşum bi kaç kez boğazına bişey takılmış gibi hareket yapmıştı onu söyleyince bulaşmış olabilir diye triflucan yazdı. Zencefilli ilacı sabah yarım çay kaşığı suya 3 damla damlatıp ağzına şırıngayla damlat15 gün boyunca dedi. Tiriflucan kullanımı da şu şekilde; 5 gün boyunca akşam triflucanı yarım çay kaşığı suya 2 damla damlatıp şırıngayla ağzına damlat dedi. Yalnız benim kuşum durmuyordu suyu döküyordu ağzından şırıngayla damlatamadığım için suluğuna koydum ilacı. Suluğunu 1 saat önce çıkarıyordum susasın diye ilacı koyup başında bekliyordum içtiği an alıp döküyordum hemen ilaçlı suyu. Benim kuşum hasta olmadığı için ben 2 yemek kaşığı suya triflucanı 2 damla damlattım ne olur ne olmaz yan etki yapmasın diye sizin kuş hastaysa doktorun söylediği ölçüde kullanabilirsiniz.İlaç bitikten sonra da probiyotik ve multivitamin kullandım. Umarım sağlığına kavuşur bir an önce kuşunuz