Muhabbet kuşumu kafeste tüneği üzerinde yığılmış şekilde buldum, daha sonra etraflıca baktıktan sonra ayağını gördüm ama ne yapacağımı bilmiyorum,
yardım edebilir misiniz?
yardım edebilir misiniz?
Teramisin krem surunuz. Akşamlari. Kremi sürdükten sonra ışıklı ortam olmasın. Oda ışığını kapatın Kremi yemesini engellemek için. Geçmiş olsun.Muhabbet kuşumu kafeste tüneği üzerinde yığılmış şekilde buldum, daha sonra etraflıca baktıktan sonra ayağını gördüm ama ne yapacağımı bilmiyorum,
yardım edebilir misiniz?
Dışkısı çok sağlıklı değil. Kanatlı uzmana götürüp diski tahlili yapılması lazım.Tuvaletini de böyle yaptığı için endişelim
Yanındaki dişi sıkıştırdığı için yemediğini düşünüyorum ama gün içinde yanında durup besliyorum, sıkıntısının yem yemediği için olup olmadığını anlayamadım. Bugün yeni bir kafes alıp tamamen ayırmayı düşünüyorum umarım ondan sonra düzelir dışkısı eğer düzelmezse veterinere götüreceğimYem yiyor mu dışkısı normal değil
Probiyotik kullanıyor musunuzYanındaki dişi sıkıştırdığı için yemediğini düşünüyorum ama gün içinde yanında durup besliyorum, sıkıntısının yem yemediği için olup olmadığını anlayamadım. Bugün yeni bir kafes alıp tamamen ayırmayı düşünüyorum umarım ondan sonra düzelir dışkısı eğer düzelmezse veterinere götüreceğim
Dışkısı yok yani o beyaz kısım dışkı değil aslında yem yemeyen kuşlar genelde böyle beyaz dışkılar siz hastaysa zaten ayırın diğerine bulaşabilir ve gözlemleyin hiç yemiyorsa günde 2 3 kere besleyin az yiyorsa 1 kere.Yanındaki dişi sıkıştırdığı için yemediğini düşünüyorum ama gün içinde yanında durup besliyorum, sıkıntısının yem yemediği için olup olmadığını anlayamadım. Bugün yeni bir kafes alıp tamamen ayırmayı düşünüyorum umarım ondan sonra düzelir dışkısı eğer düzelmezse veterinere götüreceğim
Sadece vitamin olarak bunu kullanıyorumProbiyotik kullanıyor musunuz
Bilgi için teşekkür ederim, dişi çiftleşmek için zorladığı için bu halde olduğunu düşünüyorum. Erkek olan çok sağlıklıydı, son günlerde bu durumdan dolayı yem yemeyi bırakmış olabilir.Dışkısı yok yani o beyaz kısım dışkı değil aslında yem yemeyen kuşlar genelde böyle beyaz dışkılar siz hastaysa zaten ayırın diğerine bulaşabilir ve gözlemleyin hiç yemiyorsa günde 2 3 kere besleyin az yiyorsa 1 kere.
Önerileriniz için teşekkür ederim, şu an ayırdım ancak yemek yedirmekte güçlük çekiyorum bundan sonra da duruma bakacağımEvet arkadaşımızın dediği gibi bence de kuşları ayırın. Bu vitamin hakkında pek bi bilgim yok. Onerebilecegim vitamin gervit onerebilecegim probiyotik entrobac. Bu ikisi bağışıkligi da güçlendiriyor. Temin ederseniz iyi olur.
Gagasıyla tutunarak kendini kafes içinde hareket ettiriyor, tünekten düşüyor ama yemek yemesinde ya da su içmesinde sorun yok. Yem yemeyi tercih etmiyor sadece bende darı veriyorumMuhabbet kuşumun yüreyememesinin nedeni ayağındaki yara kaynaklı değil anladığım kadarıyla, ayakta ve dengede durmakta güçlük çekiyor. Yardımcı olur musunuz, geç olmadan elimden geleni yapayım
Gagasıyla tutunarak kendini kafes içinde hareket ettiriyor, tünekten düşüyor ama yemek yemesinde ya da su içmesinde sorun yok. Yem yemeyi tercih etmiyor sadece bende darı veriyorum