Daha önce sultan papağanı beslemiştim. Oradan kalma bir eğitim şekli paylaşmak isterim. muhabbet kuşunda da olumlu olabilir.
bir kaç gün boyunca belli aralıklarla kuşunuza kafes dışından elinizin içini gösterin. Özellikle elinizin içini göstermelisiniz ki pençe zannedip savunma mekanizması çalışmasın
daha sonra bunu elinizi kafesin tellerine dokundurarak yapın. Bunu yaparken eliniz sabit bir şekilde dursun. Bu iki işlemde kuşunuzun tepki verme durumu kalmadığında elinizi kafese yavaşça sokun ve avuç içiniz tavanı gösterecek şekilde elinizi kafeste tutun. kuşunuz tepki verse bile siz sakın vazgeçmeyin. bunu da bir süre belli aralıklarla yapın. Bunu yaptıktan sonra kuşunuz elinizi kafese soktuğunuzda tepki vermez ise bir sonraki aşama olan el içinden yem ve dal darı yeme safhasına geçebilirsiniz. Avucunuza yem veya dal darı koyup bekleyin. Bir süre sonra küçük arkadaşımız korkarak da olsa merakına yenik düşüp elinize gelecektir. Bu eğitim aşamalarını sabırla bıkmadan yaptığınızda 1-2 hafta içerisinde kuşunuz size alışacaktır. Tüyü kadar ömrü olsun