kuşumda sallabaş hastalığı mı var

maviş ve kivi

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
11
Tepkime puanı
1
merhabalar, bugün kusum çok fazla ve ince sesli ötmesiyle uyandım. erkek bir kuş ve normalde sabahları ya kur sesi çıkarır, en fazla güneşi görünce bağırır. farklı ve durmadan ötünce veterinere götürdük. soğuk algınlığı deyip antibiyatik verdi. galiba ismi berika. saat 6 da hiçbir şeyi yok, kardeşim evden çıkarken yemini değiştiriyorlar yemini de güzelce yemiş, saat 8 oluyor ötmesiyle uyanıyorum. sabah ne olduğunu tam anlayamamıştık, vetten döndüğümüzde tik gibi şeyler farkettik. şu anda tünekte duramıyor. kafasına vikliyo, sağa yatırıp sol kanadını acıp duruyor bunu tik seklinde yapıyor. yem kırabilicek halde değil. ne yapmamız lazım yadımcı olun. tik gibi hareketi asla durmuyo.
 
Gittiğiniz veteriner kanatlı veterineri miydi? Değilse vakit kaybetmeden kanatlı veterinerine götürün. Yem kırabilecek halde olmaması ileri derece hastalığa işaret eder.
 
Tik değil bu.
Yaşadığınız şehri söylerseniz kanatlı veterineri tavsiye edebiliriz.
 
Avrupa yakasında olmanız iyi.

Avrupa Yakasındakiler

Vetform Veteriner Alternatif Tıp Merkezi,
Şirinvet Kuş Veteriner Kliniği,
Meydanpark Pet Kuş Veteriner Kliniği


Vetform Klinik Gözde hanımı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Vetform Klinik Kağıthane de.
 
Kuşun çok zamanı yok maalesef. O yüzden bugün veterinere gitmesi gerek.
 
internet sitesinde randevu diyor ama. bugün içersinde akşam 6 dediler. beklemesi sorun olur mu şu an ses de çıkaramıyor
 
internet sitesinde randevu diyor ama. bugün içersinde akşam 6 dediler. beklemesi sorun olur mu şu an ses de çıkaramıyor

Siz arayın durumun acil olduğundan bahsedin. Eğer akşam 6 derlerse Meydanpark kuş veterinerine götürün veya Şirinvet 'e.
 
Ayrıca şunu da ekleyeyim. Kuş kendisi yemek yiyemeyecek halde olduğundan beslenmesi lazım birileri tarafından. Kursaktan besleme yapmayı biliyor iseniz besleme yapın bilmiyor iseniz bilen birilerinden destek alın. Beslenmezse açlıktan kaybedersiniz kuşu. Sabahtan beri yemek yemiyorsa acilen şimdi yemek verilmesi gerek. Elle besleme maması varsa mama yapıp verin mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olsun.2.5 ml verin.
Mama yoksa 1 yumurta haşlayın haşlandıktan sonra sarısını çıkartıp ezin, mısır nişastası ekleyin yoksa unundan ekleyin ve biraz sıcak su. Karıştırın yoğurt kıvamına getirin yutulabilir formda olsun. Kuşa bu mama verilebilir acil durum mamasıdır evde mama yoksa bu yapılır verilir. Kursaktan besleme yapmayı bilmiyor iseniz iğnesiz şırınga ile ağızdan azar azar vermeye çalışın veya kaşıkla yedirmeye çalışın. Kuş ağzını açmamakta direnebilir besleme yapmak zor olabilir ama mecbur yemek yedirmek lazım.
 
yemek yemek istiyor başına gidiyor ama kendini hareketler yapmaktan alı koyup kıramıyor yemi, bende yumurtayı yapıyordum şimdi. kursak beslemeyi bilmiyorum elimde internetten baktığım kadarıyla öyle bir aparatta yok. ınce şırıngayla denicem
 
yemek yemek istiyor başına gidiyor ama kendini hareketler yapmaktan alı koyup kıramıyor yemi, bende yumurtayı yapıyordum şimdi. kursak beslemeyi bilmiyorum elimde internetten baktığım kadarıyla öyle bir aparatta yok. ınce şırıngayla denicem

Kursaktan beslemeyi zaten bilen birilerinin yapması gerekir. Bilmeyen birisi kuşun kursağını delebilir veya yemek borusu yerine soluk borusuna vererek kuşu boğup öldürebilir. Siz bilmiyor iseniz ağızdan azar azar yedirmeye çalışın 2.5-3 ml yesin. Hızlı hızlı vermeyin ki kuş kusmasın. Yavaş yavaş yedirin. Aslında böyle ileri derece hastalarda en iyi yol kursaktan besleme yapmaktır.
 
peki tavsiye ettiğiniz vet yapabilir mi kusaktan beslemeyi
Kuşlara bakan veterinerler genellikle yapıyor diye biliyorum. Bizim buradaki sıradan veteriner (ki kuşlar uzmanlık alanı değildi) yine de götürüp bıraktığımızda kursaktan besleme yapmıştı.
 
merhabalar aynı belirtiler olanlar için
hastalığın adı renal adenokarsinom (böbrek üstü bezi tümörü). tümör testestoronun fazla salgılanmasına neden oluyor temelde, birde tümör olduğundan büyüyor. tedavi sinir ataklarını ve ağrılarını azaltırmış. böbrek tümörü büyüdüğü için sinirlere baskı yapıyor, o hareketlerde sinirsel atakmış elektrik çarpması gibi oluyormuş kuşa. bu hastalıkta testosteron yüksekliği, kızgınlıktan çıkamama, erken yaşta kızgınlık, ayak tutmaması ve morarması başlangıç belirtileri olabiliyormuş. kesinlikle işinin ehli bir kanatlı veterinerine gösterin, tedavisi kediniz yapabileceğiniz bir şey değil.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst