Kuşuma eş bulamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hikari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hikari

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar dişi kuşuma kendi yaşlarında erkek kuş aldım 10 aylık dişi kuşumda 9.hiç anlaşamadılar erkek kuşumu dövdü bende geri verdim yavru erkek aldım bu sefer de benim kuş yavru erkeği dövüyor aldığım çok küçük 1 aylık benim kuşummdan ileride eş olma ihtimali 0 mı

Erkek kuşun dişi den 6-7 ay büyük olmasi lazım. Çünkü dişi her zaman daha baskındır. Aldığınız kuş hele 1 aylık yavru erkekse dişi daha çok döver 🙂

Yani benim 10 aylık veya 1 aylık erkek değil de 1 buçuk yaşında erkek mi bulmam lazım. Dişim 9 aylık çünkü

Es icin sabirli olun disiden biras buyuk bi erkek alin hemen anlasamaslar ayri bi kafesde tutun sora kafesleri tek tek ayri ayri acin zamanla birbirlerinin kafeslerinin uzerine gitcekler sora yem gaga derken alisirlar sora da yavas yavas kafese alistirin bir anda olmas ;)

Peki aynı yaşta olmaları o da mı sorun oluyor dişiden bir kaç ay büyük olması mı lazım hocam çünkü aynı yaşta aldığım erkek sevmemişti kuşumu

Evet yukarıda belirttiğim gibi aynı yaşta olmaları sorun yaratabiliyor. Çünkü dişi baskın. Erkeğin her zaman dişiden büyük olması gerekiyor.

Petshoplarda 1 yaş ve üzeri yoktu hocam sanırım az bulunuyor acaba sahiplendirme sitelerden mi alsam

Aynen hocam aldığım yavru hasta çıktı dışkısından anladım kuşuma geçer diye ayrı odaya aldım. Ne yapacağım bilmiyorum keşke petshopa hiç bulaşmasaydım

Yeni alacaginiz kuşu da hemen aynı kafese koymayın 15 gün karantina suresi var. Bilginize

Geri