Kuşuma çare bulamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aedes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aedes

Meraklı Üye
Artık ne yaomam gerekiyor bilmiyorum. Hekimler sorunu anlamıyor. Kuşum sürekli kabarık duruyor ve boynumuzdan dışarı çıkmıyor. İçimizde uyuyor sicak demlige yapisiyor. Ev sıcacık ama sanki o Üşüyor ve titriyor. Otmesi yok uçması yok. Kafesin altına girip yatıyor. Yemesi İçmesi yerinde. Bit vardı çözdüm o sorunu ama şuan nesi var anlamadım gitti. Lütfen yardımcı olun.
.
3pGn7O.jpg

Son düzenleme:
Benim vefat eden kusumda o şekildeydi hep kulağımın arkasında, ensemde, kıyafetlerimin icinde hep bu şekilde uyurdu hasta olduğunda kısa bir zaman sonra da kaybettik kusumu umarım senin başına gelmez aynısı diski vs. Paylasirsan yardımcı olurlar..

Son düzenleme:
Benimde öyle uyuyan kuşlarım vardı uçuyordu ama genelde bu şekilde ensede uyurdu. Evimiz çok soğuktu. Romatizmal bir rahatsızlığı olabilir mi üşütmüş gibi geldi bana ama. Sıcak içecekler verin bitki çayı içince ona da uzatın ama az.her bitkiyi vermeyin çok da sık vermeyin tabi.

Muhabbetiniz hastalık belirtisi gösteriyor mümkünse uzman bir veternere götürün..Şimdilik yapabiileceğiniz iyi bir multivitamin ve probiyotik takviyesi ile ona destek çıkmak.Ortam soğuk ise kafesini hava alacak şekilde akşamları battaniye gibi sıcak tutacak şeylerle örtebilirsiniz.Birkaç gün arayla suluguna elma sirkesi 4-5 damla koyun.Burdaki insanların yardımcı olabilmesi adına fotoğraf video gibi şeyler paylaşın beyaz bir kağıt üzerinde dışkı fotoğrafı paylaşın belki bir önfikir oluşur.

Ya gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. Dışkı resimleri bunlar

Artık ne yaomam gerekiyor bilmiyorum. Hekimler sorunu anlamıyor. Kuşum sürekli kabarık duruyor ve boynumuzdan dışarı çıkmıyor. İçimizde uyuyor sicak demlige yapisiyor. Ev sıcacık ama sanki o Üşüyor ve titriyor. Otmesi yok uçması yok. Kafesin altına girip yatıyor. Yemesi İçmesi yerinde. Bit vardı çözdüm o sorunu ama şuan nesi var anlamadım gitti. Lütfen yardımcı olun.
3pGn7O.jpg

daha yakın çekebilir misin? Belki daha tecrübeliler de görür.İshali var bence vitamin verdin mi önce onu çözelim

Hocam kuşunuz hareketlerinden bahsederseniz ve nefes alma veya kuyruk sallması ve genel dışkı durumundan ve kuşunuzunda resmini atarsanız daha iyi yardımcı olalım

Dışkı bana normal gibi geliyor ama kuyruğunu sürekli aşağı yukarı sallıyor. Kafasindaki tüyler bile ayrık bir şekilde havada duruyor. Kafeste tabana inip uyuyor zaten sürekli uyuyor. Geçen aygaza yanasmis kuyruğu yanmış yarıya kadar. Aspirin mi versem acaba. Vitamin olarak avivit kullanıyorum toz bir ilaç.
a1rZNO.jpg

Spreyden dolayı böyle olma ihtimali yüksek. Kuşun solunum yolları tıkanmış olabilir. Dışkısı ne zamandır bu şekilde ve ne zamandır anlattığınız gibi sıcak yerler arıyor

Doğrusu spreyi kullandığımdan beri bu şekilde sıcak yerler arıyor sürekli ve gerçekten titriyor. Dışkı işlemi biraz karmaşık çünkü ishalı vardı sirke verdim geçti bir de 1 haftadır yoktum yanında takip edemedim bu yüzden. Durum kötümü sizce. Ya da dışkısı kötü mü duruyor

Dışkısı normal değil. Bir iki gün böyle olması sorun olmayabilir ama uzun zamandır böyle ise işte o zaman durum değişir. Siz önce o spreyi çöpe atın ve bir daha kullanmayın. Zaten kuş dışarda geziyormuş, şimdi kafesi ve içindekileri çamaşır suyu ile silerek ve sıcak suyla iyice durulayarak temizleyin. Suluğuna 10 damla kadar varsa elma sirkesi yoksa başka herhangi bir sirke damlatın. Yarın sabah da aynı şekilde dışkı devam ederse veterinerden vilmectin alıp ensesine bir damla damlatın. Damlalık yardımıyla yapın çünkü fazla kaçarsa zaten kötü durumdaki kuşu daha çok yıpratabilir. Yine veterinerden tetramezatin alıp çeyrek suluğa bıçak ucuyla mercimek tanesi kadar koyup iyice karıştırın, 6 saatte bir değiştirip taze hazırlayın. Her fırsatta taban temizliği yapın. Gelişmeleri buraya yazın.

Dışkısı normal değil. Bir iki gün böyle olması sorun olmayabilir ama uzun zamandır böyle ise işte o zaman durum değişir. Siz önce o spreyi çöpe atın ve bir daha kullanmayın. Zaten kuş dışarda geziyormuş, şimdi kafesi ve içindekileri çamaşır suyu ile silerek ve sıcak suyla iyice durulayarak temizleyin. Suluğuna 10 damla kadar varsa elma sirkesi yoksa başka herhangi bir sirke damlatın. Yarın sabah da aynı şekilde dışkı devam ederse veterinerden vilmectin alıp ensesine bir damla damlatın. Damlalık yardımıyla yapın çünkü fazla kaçarsa zaten kötü durumdaki kuşu daha çok yıpratabilir. Yine veterinerden tetramezatin alıp çeyrek suluğa bıçak ucuyla mercimek tanesi kadar koyup iyice karıştırın, 6 saatte bir değiştirip taze hazırlayın. Her fırsatta taban temizliği yapın. Gelişmeleri buraya yazın.
Suleyman bey bu diskilar 3 günlük şimdi bakıyorum da sulu değil dışkısı. Ama yarın yine de dediginiz ilaçları alicam. Damlayı sadece 1 kere mi damlatmaliyim peki

Eğer dışkıda sorun yoksa tetramezatin almayın. Vilmectini yine de alıp ense derisine bir damla damlatın. 7 gün sonra bir damla daha

Hayvanın bulnduğu ortamı 30-35 derece civarında tutmaya çalışın. Varsa dolven parol vb bir ateş düşürücüden ağzına 4-5 saatte bir damlatın ateşini düşürür. Üşümesi geçer. Tetra mezatine başlasam mı başlamasam mı diye düşünmeyin hemen başlayın. Zaten fazla vakti yok. Garantili olsun diye eczaneden mikostatin de alıp 12 saatte bir ağzına birer damla damlatın suyuna da tetra katın. Şimdiden suyunu önünden alın susasın ki yarın ilaçlı suyu verir vermez içsin.

Yarın akşam hemen uygulayacağım çok teşekkür ederim

Geri