Kuşum zor yutkunuyor

Ayşe.akpinar

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun hiçbir şeyi yoktu tüy dönemindeydi. Hatta kanat tüylerini dökmüş bir süredir uçamadığı için bize gelmek zorunda kalıyordu ki normalde çok korkaktırda. Son 4 gündür zor yutkunuyor gibi hareketler yapıyordu, öğürüyor gibi. 2 gündür de dışkı rengi değişti, köyü yeşil ve salyalı bir dışkısı var. Kursağı da biraz şiş gibi geldi sabah 1 damla triflucan verdim ama başka ne yapabilirim bilmiyorum. Ayrıca 2 gündür de kabarık duruyor ama dışarı çıkınca uçuyor geziyor biraz durgun ama

Net dışkı resmi paylaşın. Videosunuda paylaşın. Şimdiden suluğunu alın biraz susasın ki suyına ilaç katma ihtimalimiz var.

Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Ve kuşun güncel videosunu paylaşın. Kusuyor mu? Kusmuğunda veya ağzının içinde kötü koku var mı? Dışkısında koku var mı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı kontrol edin ..

İkinci videoda yutkunma hareketi net belli. Dışkı maalesef sabahtan beri 1 tane oldu onu da ekledim. Akşama kadar olanları tekrar akşam atarım. Dışkıda evet koku var ama sabahki verdiğim triflucan ın kokusuna benzettim ben. Ağız kenarlarında koku yok. Ağızda herhangi bir şey göremedim tertemiz duruyor. Herhangi bir kusma da göremedim.

İkinci videoda yutkunma hareketi net belli. Dışkı maalesef sabahtan beri 1 tane oldu onu da ekledim. Akşama kadar olanları tekrar akşam atarım. Dışkıda evet koku var ama sabahki verdiğim triflucan ın kokusuna benzettim ben. Ağız kenarlarında koku yok. Ağızda herhangi bir şey göremedim tertemiz duruyor. Herhangi bir kusma da göremedim.

Dışkıda enfeksiyon var. Kuş yemek yiyor mu? Poposunu kontrol edin dışkılar oraya yapışmış olabilir..

Suluğu alın demiştim almamışsınız. Teifuculandan sonra videodaki öğürme hareketinde artış oldu mu ? Ayrıca teifuculanı ne zaman aldınız ve kapağı ne zaman açıldı ?

Suluğu alın demiştim almamışsınız. Teifuculandan sonra videodaki öğürme hareketinde artış oldu mu ? Ayrıca teifuculanı ne zaman aldınız ve kapağı ne zaman açıldı ?
Hemen aldım şimdi. Ne zaman geri koymalıyım? Triflucandan sonra öğürme hareketi bayaa azaldı. İlk vermede bu kadar etki eder mi bilemedim ama azalma var rahat bir şekilde uyuyabiliyor. Sabah 2 saat boyunca öğürmekten uyuyamamıştı. Triflucan 4 ay önce alındı, kapağı açıldı, dolapta duruyor. 4 ay önceki kuşumda aynı böyleydi ona almıştık ama maalesef triflucan artık üretilmediği için depodan 3 günde geldi 3 günde de kuşumu kaybetmiştim.

4 saat sonra suluğu çeyrek doldurun ve 4 damla trifuculan katarak karıştırıp verin. Akşam yatmadan önce de ağzına 1 damla damlatın.

Triflucan'ı hangi ölçüde kullandığınızı yazmamışsınız? Ağzına mı damlattınız suyuna mı,kaç damla? Ve kaç gün kullandınız?

Triflucan'ı hangi ölçüde kullandığınızı yazmamışsınız? Ağzına mı damlattınız suyuna mı,kaç damla? Ve kaç gün kullandınız?
Bugün ilk defa sabah ağzına 1 damla vermiştim. Şimdi suluğu dışarda daha 3 ten beri uyuyor. 19da çeyrek suluğa 4 damla olarak katacağım ve gece de yatmadan önce 1 damla daha ağızdan vereceğim.

Belirtmişti sabah ağzına 1 damla damlatmış
Mevcut durum bu şekilde. Suluğu saat 19da dediğiniz gibi koydum ama içmiyor. Gece yatmadan önceyi mi bekleyeyim yoksa bir damla da şimdi vereyim mi bilemedim. Bu 5 saatlik süreçte bir kere dal darıda bir kerede normal yeninden 3 5 tane yedi. Dışkı fotosu videonun sonunda var. Bir kere de yem kustuğunu gördüm. Dışkısında ve agız kenarında koku yok. Diğer kuşumu yani eşini ayırayım mı onun dışkısı durumu gayet iyi şuan.

Dal darı önermiyoruz pek,siz de dal darı vermeyi bırakın..
Dışkılara gelirsek enfeksiyon var,mantar dışkısı gibi.
Triflucanı kullandığınız gün boyunca gelişmelerden burayı da haberdar edin lütfen. Ayrıca kuş yemek yemezse kursaktan besleme yapılmalıdır bilen kişi tarafından.
Hastalık tedavi süresince geri bulaş olmaması için de kafes,yem kabı,su kabı,tünekler dezenfekte edilsin virkon s,zefiran forte gibi dezenfektanlar kullanabilirsiniz. Ama bunları kuş kafesin içindeyken kullanmayın.

Dal darı önermiyoruz pek,siz de dal darı vermeyi bırakın..
Dışkılara gelirsek enfeksiyon var,mantar dışkısı gibi.
Triflucanı kullandığınız gün boyunca gelişmelerden burayı da haberdar edin lütfen. Ayrıca kuş yemek yemezse kursaktan besleme yapılmalıdır bilen kişi tarafından.
Hastalık tedavi süresince geri bulaş olmaması için de kafes,yem kabı,su kabı,tünekler dezenfekte edilsin virkon s,zefiran forte gibi dezenfektanlar kullanabilirsiniz. Ama bunları kuş kafesin içindeyken kullanmayın.
Ağızdan günde 2 damla sabah akşam triflucan yeter mi yoksa suyuna katmaya da devam edeyim mi? Şimdilik yem yiyor ondan yana bir sıkıntı yok az az da olsa yiyor. Virkon var evde temizleyeyim şimdi her şeyini. Diğer kuşu da başka kafese aldım.

Ağızdan günde 2 damla sabah akşam triflucan yeter mi yoksa suyuna katmaya da devam edeyim mi? Şimdilik yem yiyor ondan yana bir sıkıntı yok az az da olsa yiyor. Virkon var evde temizleyeyim şimdi her şeyini. Diğer kuşu da başka kafese aldım.

Sabah akşam ağzına 1 damla damlatın,suyuna 25 ml içme suyuna 4 damla da katın ondan da içsin gün içerisinde. 5 gün kullanın.

Son düzenleme:
Geri