Kuşum yavrularını yiyor

iremkrgl

Yeni Üye
Merhaba. İki çift kuşum var (yani toplam 4 kuş) bir çiftimden sorunsuz yavru alabilirken diğerinden alamıyorum. ilk yumurtladığı zaman stres yaptığını düşündük ( yavrularını boğmuştu hepsi teker teker öldü) son yavrusunu kurtarabildik onun da karın şişliği vardı napsak yaşatamadık. diğer çiftin yanına koyduk onlar da beslemedi biz besledik tamamen ama öldü. bu iki çiftimin de ikinci yumurtalaması. sorunlu çiftimin erkeği çok iyi bakılmasına rağmen( vitaminleri, yeşillikleri, yemi vs vs) bir sabah ölü bulduk. sadece dişi kaldı. bir yavrusunu yemiş(hiçbir yerde bulamadık hayvanı o yüzden yediğini düşünüyoruz ve gagasında et parçaları vardı, lekeler de var) şimdi son iki yumurtası kalmıştı her dk kontrol etmeme rağmen yumurtadan çıktığı gibi karnına delik açmış. araştırdığım kadarıyla gerekli ilkyardımı yaptım umarım yaşar. bu durum neden kaynaklı oldu? bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? bu dişiyi damızlık olarak almıştım

Protein eksikliğinden de öldürmüş olabilir. Sadece yem ve su ile besleme yaptıysanız bu yetersiz beslenmek demektir.

Protein eksikliğinden de öldürmüş olabilir. Sadece yem ve su ile besleme yaptıysanız bu yetersiz beslenmek demektir.

düzenli olarak yumurta yiyorlar, yeşillikte veriyorum

düzenli olarak yumurta yiyorlar, yeşillikte veriyorum

Havanın sıcak olması strese sokmuş olabilir,yuvalığın içi daha sıcaktır dışarıya göre. Stres sebebiyle de öldürme gerçekleşmiş olabilir.

Geri