muhabbet kuşumun ayakları ve gövdesinin bir kısmına vernik bulaştı ne yapmalıyım.Kendisi temizlemeye çalışıyor ben de yapabildiğim kadar ıslak mendille sildim ama tüylerine yapışmış durumda. tüyleri sert. ne yapmalıyım. acil yardım edin lütfen.
Ilık bir su hazirlayin. Kurumasın. Çabuk !muhabbet kuşumun ayakları ve gövdesinin bir kısmına vernik bulaştı ne yapmalıyım.Kendisi temizlemeye çalışıyor ben de yapabildiğim kadar ıslak mendille sildim ama tüylerine yapışmış durumda. tüyleri sert. ne yapmalıyım. acil yardım edin lütfen.
Temiz pamuk bezini alın su ve elma sirkesi ile karıştırın. Sonra kuşu iyice temizleyin. Ölmesinden daha iyidir. Bu arada aseton da kullanabilirsiniz ama şu ve elma sirkesi ile karıştırmadan.girmiyor suya kendim elime alıp temşzlemeye çalıştım ama çıkmıyor. temizleyeyim derken tüylerini yolacak ne yapmalıyım???
Üzüldüm açıkçası keşke bu tarz talihsiz kazalar hiç yaşanmasa sıkıntılı bir durum aseton kullanmanızı tavsiye etmem minicik canlar ve çok hassaslar..
Temiz pamuk bezini alın su ve elma sirkesi ile karıştırın. Sonra kuşu iyice temizleyin. Ölmesinden daha iyidir. Bu arada aseton da kullanabilirsiniz ama şu ve elma sirkesi ile karıştırmadan.
Öncelikle emin olabilirsiniz ki muhabbet kuşumla ilgili konularda asla sorumsuzluk sergilemem. Bulut'la beraber 6. yılımızı geçiriyoruz. Annem evdeki bir sehpaya vernik atıyordu. Kuş başka odadaydı. Kuşu kafesten çıkarınca direkt gidip küçük bir kabın içindeki verniğe girmiş. Burda kimsenin suçu yok. Bazı kazaları önleyemiyoruz maalesef. Lütfen insanları bu kadar kolay bir şekilde yargılamayın.Bence bu kaza değil. Sorumsuzluk. Vernik yapılan veya vernik yapılmış yerde kuşun ne işi var. Kuş vernik kokusundan ölecek zaten.
Vernik ve üzerine bir de aseton kullanmak kuşu yapılabilecek en büyük kötülük. Lütfen bir şeyi önerirken iyice araştırarak önerin. Elma sirkesi verniği çıkarmaz.
Yapıla bilecek tek şey verniği pamuk veya yumuşak kağıt peçete yardımı ile vücuttan emdirmek. Sonra sadece ılık su yardımı ile pamukla fazla bastırmadan silmek. Verniğin yapıştığı tüyler dökülmeden kuş tam anlamı ile normale dönmez.
Öncelikle emin olabilirsiniz ki muhabbet kuşumla ilgili konularda asla sorumsuzluk sergilemem. Bulut'la beraber 6. yılımızı geçiriyoruz. Annem evdeki bir sehpaya vernik atıyordu. Kuş başka odadaydı. Kuşu kafesten çıkarınca direkt gidip küçük bir kabın içindeki verniğe girmiş. Burda kimsenin suçu yok. Bazı kazaları önleyemiyoruz maalesef. Lütfen insanları bu kadar kolay bir şekilde yargılamayın.