Kuşum tüylerini döküyor ve yenileri gelmiyor

selcukgiray

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum yaşlı epeydir benimle birlikte. Kuşumun son 1 aydır tüyleri dökülüyor iyice küçücük kaldı. Tekrar yeni tüyler de gelmiyor. Kuşumun keyfi yerinde konuşuyor, oynuyor, yemini yiyor, suyunu içiyor hiç bir sıkıntısı yok. Ek olarak eşi de var eşi de 4 kez kuluçkaya yattı maalesef tüm yumurtaları boş olarak aldım neyden kaynaklı olabilir? Kafeslerini vs oldukça temiz tutuyorum düzenli olarak temizliyorum. Ek olarak multivitamin kullandım oda işe yaramadı.

Dışkı resmi

Kuşta bişey yok. Yaşlılıkta normal bunlar. Kaliteli bir multivitamin alıp düzenli kullanın başka birşeye gerek yok. Versele laga mutavit yada nekton bio bu iki üründen birini öneririm. Eşinede kalsiyum takviyesini ihmal etmeyin çok önemli. Yine versele laga calsilüks olabilir ;) Ek olarak yaşlı kuşunuzdan yavru almak için suni dölleme deneyebilirsiniz :)

Kuşunuzun 12 yaşında olduğu bilgisini atlamışsınız konuda.
Peki kuşa Biotin takviyesi veriyor musunuz verdiniz mi hiç?

Kuşta bişey yok. Yaşlılıkta normal bunlar. Kaliteli bir multivitamin alıp düzenli kullanın başka birşeye gerek yok. Versele laga mutavit yada nekton bio bu iki üründen birini öneririm. Eşinede kalsiyum takviyesini ihmal etmeyin çok önemli. Yine versele laga calsilüks olabilir ;) Ek olarak yaşlı kuşunuzdan yavru almak için suni dölleme deneyebilirsiniz :)

Dediğiniz şeyleri araştırıp yapayım. Suni dölleme konusunda detay verir misiniz?

Evet ortalama o yaşlarda :D tam yaş veremiyorum kuşumu alırken bende çocuktum şuan 20 yaşındayım :) Biotin takviyesi yapmadım hiç.

B vitamini takviyesi veya kuşlar için olan kaliteli biotin takviyesi alalım. Ve kaliteli bir multivitamin.
Vitamin önerisi olarak Kanatlı oil markasının vitamini alabilirsiniz. Özellikle kanatlı oil prozim probiyotik (plus olmayanı) da öneririm.

B vitamini takviyesi veya kuşlar için olan kaliteli biotin takviyesi alalım. Ve kaliteli bir multivitamin.
Vitamin önerisi olarak Kanatlı oil markasının vitamini alabilirsiniz. Özellikle kanatlı oil prozim probiyotik (plus olmayanı) da öneririm.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi alacağım. Veteriner de mevcuttur değil mi bunlar?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi alacağım. Veteriner de mevcuttur değil mi bunlar?

Bahsettiğim bir markadır. Kendi sitesi var,ordan temin edebilirsiniz. Veterinerler arasında bu markayı alıp kullanan var mı bilmem.
Bu önerdiğim şeyler ise ilaç değil takviyedir.

Geri