D
derin yılmaz
Guest
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bana yardımcı olabilirseniz sevinirimbenim 3 yaşında dişi kuşum aşırı derecede yem kusmaya başladı.o kadar kusuyor ki duvarlar kafesin çevresi bile yem oluyor.başta eşine kur yapıyor sandım endişelenmedim ama son günlerde arada kafesin köşesine gidip uyukluyor ve hafif isalide var sanırım.tüyleride kabarık ve sanki halsiz gibi.eşide 4 yaşında onda bir problem yok gayet neşeli.ikiside evcil kuşların arada saldığımızdada dişinin uçarken çabuk yorulduğunu gözlemledim.erkek kuşum genel olarak daha neşeli dişi olan hep çok daha durgun aldığımdan beri o yüzden daha önce pek dikkatimi çekmedi bu durgunluğu.
buarada bakımları konusundada biraz bilgi vermem gerekirse kuşum hafif derecede mantar olduğu için terramycin sürüyorum gagasına günde bir defa.her gün yem su değişikliği yapıyorum üç günde birde kafesi temizliyorum.başka ne yapabilirim kusması konusunda?mantar ve ishal olduğu için banyo,meyve ve sebze vermiyorum.yem olarakda bonnie marka yem kullanıyorum.kafeslerinde kuş kumuda var.son olarak kuşların ikisinide 2 aylıkken aldım yani uzun süredir bakıyorum.
buarada bakımları konusundada biraz bilgi vermem gerekirse kuşum hafif derecede mantar olduğu için terramycin sürüyorum gagasına günde bir defa.her gün yem su değişikliği yapıyorum üç günde birde kafesi temizliyorum.başka ne yapabilirim kusması konusunda?mantar ve ishal olduğu için banyo,meyve ve sebze vermiyorum.yem olarakda bonnie marka yem kullanıyorum.kafeslerinde kuş kumuda var.son olarak kuşların ikisinide 2 aylıkken aldım yani uzun süredir bakıyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi: