Şinasiveboncuk
Yeni Üye
Kuşum dün akşam ve bu sabah yem yedikten sonra gagasını belli aralıklarla gıcırdatmaya ve tak tak sesler çıkarmaya başladı sizce bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz
Korktuğundan olabilir korkacxağı birşey oldumu? video atar mısınız (streamable'ye yükleyebilirsiniz yada youtube)Kuşum dün akşam ve bu sabah yem yedikten sonra gagasını belli aralıklarla gıcırdatmaya ve tak tak sesler çıkarmaya başladı sizce bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz
Hayır sabah uyandım yemini yedirdim azıcık da su içirdim hiç bir şey olmadı atıyorum videosunuKorktuğundan olabilir korkacxağı birşey oldumu? video atar mısınız (streamable'ye yükleyebilirsiniz yada youtube)
Hayır hiç öyle bi sorunu yok hırıltısı falan da yok sadece dün akşam yem yedikten ve bu sabah yem yedikten sonra böyle yapmaya başladıSolunum sıkıntısına benziyor,
soluma güçlüğü, sık nefes alma ve nefes alırken duyulan hırıltı varmı ? bronşit olabilir kuş.
Midesi yediklerini eritmemiş gibi görünüyor. Kafesinde mineral blok var mı ? Veya kum ?Hayır hiç öyle bi sorunu yok hırıltısı falan da yok sadece dün akşam yem yedikten ve bu sabah yem yedikten sonra böyle yapmaya başladı
Sadece gaga açıp kapıyormu?Hayır hiç öyle bi sorunu yok hırıltısı falan da yok sadece dün akşam yem yedikten ve bu sabah yem yedikten sonra böyle yapmaya başladı
Mineral blok kuma göre daha çok öneriliyor, kafeste ikisinden biri yoksa mineral blok almanızı tavsiye ederim, kursak sağlığı açısından önemli.Midesi yediklerini eritmemiş gibi görünüyor. Kafesinde mineral blok var mı ? Veya kum ?
Hayır hiç öyle bi sorunu yok hırıltısı falan da yok sadece dün akşam yem yedikten ve bu sabah yem yedikten sonra böyle yapmaya başladı
Birde kalamar kemiğide alın yoksa.Mineral blok kuma göre daha çok öneriliyor, kafeste ikisinden biri yoksa mineral blok almanızı tavsiye ederim, kursak sağlığı açısından önemli.
Ne yapmam gerekiyor pekiiKuş sıcaklamış veya solunum yolunda bir problem var gibi görünüyor.
Hayır sadece gaga taşı varMidesi yediklerini eritmemiş gibi görünüyor. Kafesinde mineral blok var mı ? Veya kum ?
Evet sadece gaga açıp kapatıyor ses çıkarıyor gagası tak tak diyeSadece gaga açıp kapıyormu?
Emin misiniz bence soluma güçlüğü olabilir. Bronşite benziyor.Evet sadece gaga açıp kapatıyor ses çıkarıyor gagası tak tak diye
Ben de solunumda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bu tür sorunlarda genelde dışkıda değişiklikler ve kuyruk titremesi görülebiliyor bildiğiniz üzere. Karar veremedim. Genelde midesi eritmediğinde kusma hareketi yapar gibi ağız açıp kaparlar ama bu mubiş ağzını çok sık aç kapa yapıyor.Emin misiniz bence soluma güçlüğü olabilir. Bronşite benziyor.
Kuyrukta her zaman olmuyor sanırım bir kaç kere bronşit oldu kuşum bazen kuyrukda titreme olmadı.Ben de solunumda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bu tür sorunlarda genelde dışkıda değişiklikler ve kuyruk titremesi görülebiliyor bildiğiniz üzere. Karar veremedim. Genelde midesi eritmediğinde kusma hareketi yapar gibi ağız açıp kaparlar ama bu mubiş ağzını çok sık aç kapa yapıyor.
Yani ben tak tak sesten başka bir ses duyamıyorum ve belli aralıklarla yapıyor sürekli değil, şuan diğer kuşumun yanına getirdim tellere tırmanıyor gayet normal ötüyor ama yem yedikten sonra böyle olması tedirgin etti beni, bir de çok fazla yem yedi ondan olabilir miEmin misiniz bence soluma güçlüğü olabilir. Bronşite benziyor.
Kısa süre uçtuktan sonra bile bu şekilde bir hareket yapıyor mu ? Hemen nefes nefese kalıyor mu ?Yani ben tak tak sesten başka bir ses duyamıyorum ve belli aralıklarla yapıyor sürekli değil, şuan diğer kuşumun yanına getirdim tellere tırmanıyor gayet normal ötüyor ama yem yedikten sonra böyle olması tedirgin etti beni, bir de çok fazla yem yedi ondan olabilir mi
Ne gibi önlemler alabilirim peki kuşumun düzelmesi içinKuyrukta her zaman olmuyor sanırım bir kaç kere bronşit oldu kuşum bazen kuyrukda titreme olmadı.