İzzet bey size bu kuşu üretici sattı ise bu üretcinin adı nedir ve yeri nerededir bizimle de paylaşırmısınız aklımızda bulunsun??
Petshoplarda bu tarz olaylarla çok karşılaşılıyor fakat üreticilerde nadir de olsa art niyetli olanlar denk geliyor aynı şekilde.
Benzeri bir olay daha önce başıma geldi size anlatıyım.
Nişantaşında kanarya üretimi yapan bir abimiz geldi muhabbet e girmek için benden toptan tepeli yavrular aldı. 35 Günlük bir yavrum'un yan tüyleri yuvadan çıktında tamamen dökülmüş ve zıplamaya dahi yetmeyecek kadar az tüyü olacak şekilde yuvadan çıktı. Anne mi yoldu babamı yoldu yoksa fransız tüy hastalığımı bilmiyordum. o arada arkadaş kuş alırken o kuşuda istedi renk ve kafa yapısı çok hoşuna gitti aşırı ısrar etmesine rağmen vermedim. Bende kanarya üreticiyisim bakarım birşey olursa mesuleti bana ait vs... vs.. dedi yinede vermedim. Hastalık yoksa 10-15 güne tüm tüylerini yeniletirim sağlığına kavuştuna emin olurum alo derim istersen gelirsin alırsın dedim adama. Allaha şükür 12 günde fırıldak gibi uçar hale geldi düzenli takviyeler ile kısa sürede tüm tüylerini yenilettirdim, aradım geldi kuşu almaya onu alırken 1 takım daha kuşumu aldı gitti
Bu benim başıma gelen bir olay geçen hafta.
Ama kimi üreticiler profesyonel bilgi sahibi olmadıkları için bu tür durumlarda kuşu kümesten çıkarmak için ya ucuza veriyor ya kafasını çekip kümesten çıkartıyor diğer kuşlara bulaştırmamak için, kimiside sağlığına kavuşturmak için elinden geleni yapıyor. Tamamen zihniyet ve yaptığın işini hakkını vermeye başlıdır.
Hastalık yoksa kuşunuza haftada 2 kere elle beslemeniz gerekecek. 1 Gün elle besleme mamasına spriluna sonra 3 gün ara verip 1 gün mamasına B vitamini kompleksi ekleyip beslerseniz, 10-15 günde sağlığına kavuşur canavar olur
ama dedim gibi hem masraf hem emek isteyen bir iştir... Sağlıcakla