Benim kuşlar hayatta kameraya böyle meraklı meraklı bakmazlar. Benden korkmazlar ama gıcık kaparlar bana.
1. İhtimal hiç dışarıya çıkartılmadığı için korkuyor olabilir dışardan.
2. İhtimal karakteri öyledir. Dal darı ya da sevdiği yiyecekler koyabilirsiniz kafesin içinden ulaşamayacağı noktalara. Dal darı yicem diye dışarı alışır gider.
3. İhtimal beslenmesi kötüdür enerjisi yoktur kuşun. Burada siz kötü besliyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın. Haftada bir defa kuşlarınıza yumurta maması hazırlayabilirsiniz. Hep salıyorsanız, serbest geziyorlarsa yağlanma yapmazlar. İnternette ve forumda bir sürü yumurta maması tarifi bulabilirsiniz. Tariflerdeki sadece irmik unu ve eti cicibebeyi vermiyorum ben. Zaten aslolan 10-15 dakika haşlanmış bir yumurta vermek. Hatta ilk 2 hafta 3 gün arayla verip sonra haftada bire düşebilirsiniz.
Çok daha da kuvvetli beslemek mümkün tabi. Ama aşırı beslemek de çenelerine vuruyor. Ayrıca gereksiz kızışma ve yağlanma yapar. O yüzden aşırıya kaçmayın.
Çok enerjilenen kuşlar öyle bir hareketlenir ki şaşar kalırsınız. Hayvan enerjisini atmak için kafesi kapalı bile olsa kanat çırpar sürekli. Ama gördüğüm kadarıyla kuşunuz çok genç. 1 yaştan küçükse kızışmasına ve erken yumurta yapmasına neden olmayın.
Bu kadar anlatmamın sebebi internette gördüğünüz her gıdayı dayamayın kuşa. Aynı hataları ben yaptım çünkü. Dengeli ve çeşitli beslemeniz yeterli. İnternnette okuduğunuz şeylerin oranlarına dikkat edin özellikle.