Merhaba, muhabbet kuşum 1 aylık ve erkek. Benim ilk kuşum. Korkumun üstüne gidip kuş sahiplendim ve aşk yaşadım resmen. Geldiği gün çok uysaldı, anında alışmıştım ona, battaniye altında uyuyordu ve sürekli sevilmek istiyordu. Uçmayı da tam bilmiyordu duvara çarpıp burnunu kanatmıştı içimiz parçalanmıştı, şimdi geçti şükür. Bir hafta oldu huyu epey değişti. Fazla oyuncu ve şımarık, bizi parmağında oynatıyor. Kafesine girmek istemiyor. Sadece mama yemesi ve gece yatacağımız zaman uyuması için kafese sokabiliyorum. Evde bebek gibi seviliyor, şımardı bu yüzden sürekli ilgi onda olsun istiyor, fakat aşırı ısırmaya başladı canımızı yakıyor. Yavru olduğu için gagası ve tüyleri kaşınıyor anlıyorum, bundan ötürü de bizi kullanıyor. Önceden ısırması öpücük gibi minik minik oluyordu ama şimdi böyle can acıtınca korkmaya başladım. Acıkıyor çok ısırıyor, ilgi isteyince çok ısırıyor, kafese kapatınca onu, çıkarmadık diye çok ısırıyor, bize kızınca çok ısırıyor... İnternette kuş ısırınca tepki vermeyin yazıyor, dayanamıyorum ki ısırmalarına haliyle acıdığına dair ses çıkarıyorum o da bu sefer etimi koparacak gibi ısırmalara başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım, onu vermek gibi bir düşüncem yok ama böyle devam ederse ona karşı korkum artacak biliyorum.
Kafese alışması gerekiyor biliyorum. Bir şekilde kandırıp sokuyorum maksimum 2 saat dayanabiliyoruz içimiz elvermiyor onu kafeste hareketli, ötüp dururken izlemeye. İlgimizi çekmek için de her türlü sesi kullanıyor, Yem kabının içine girip yemleri her yere savurmalar, oyuncaklarının seslerini kullanmalar, kendi sesi, tellerin sesi.. Fazla şımarttık sanırım onu. O da bunu güzelce kullandı. Kafesin içindeyken yemini bile yemiyor, suyunu içmiyor. Yanımızda yedirmeye başlıyorum sonra kafese koyabiliyorum. Özgürlüğe, bize bu kadar alışıkken kafese tıkarsam depresyondan ölür diye korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, lütfen yardım edin. Isırması daha sürer mi?
Kafese alışması gerekiyor biliyorum. Bir şekilde kandırıp sokuyorum maksimum 2 saat dayanabiliyoruz içimiz elvermiyor onu kafeste hareketli, ötüp dururken izlemeye. İlgimizi çekmek için de her türlü sesi kullanıyor, Yem kabının içine girip yemleri her yere savurmalar, oyuncaklarının seslerini kullanmalar, kendi sesi, tellerin sesi.. Fazla şımarttık sanırım onu. O da bunu güzelce kullandı. Kafesin içindeyken yemini bile yemiyor, suyunu içmiyor. Yanımızda yedirmeye başlıyorum sonra kafese koyabiliyorum. Özgürlüğe, bize bu kadar alışıkken kafese tıkarsam depresyondan ölür diye korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, lütfen yardım edin. Isırması daha sürer mi?