Kuşlarım kusuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZeyZey41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZeyZey41

Yeni Üye
Merhaba bir çift muhabbet kuşum var. Dişi olan yaklaşık 10 gündür hapşırma gibi ses çıkarıp öğürüp kusuyor ilk başta sadece dişi yapıyordu sonra erkekte de başladı çok sık değil ama dişi 2-3 saatte bir yapıyor. Bir de kilo olarak biraz hafif geldiler bana sanırım zayıflamışlar. Daha önce kursak mantarından kaybettiğim kuşum oldu onda petshoptan aldığım bi ilaç kullanmıştım ama hiç etkili olmamıştı zaten bir süre sonra hayatını kaybetti. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? Kuşların keyfi yerinde bazen açıyorum uçuyorlar hareketleri de güzel. Şuan olumsuz olarak;
- hapşırma
- öğürme
- kusma
- zayıflık mevcut.
Video ve dışkı fotoğrafları için ⬇️

Ne yapmam gerekiyor?

Çok emin olamadım ama biteral denenebilir. Diğer hocalarda görünce yorum yaparlar.

Bence ilk denenecek şey ama hızlı olmak kaydıyla iç parazit ilacı. Eczaneden kontil alabilirsiniz veterinerden nilverm de olabilir. Ense damlası da olabilir en hızlısı hangisi olacaksa onu yapın. Gelişmelere göre hareket ederiz

Şimdiden suluğu ve yemliği alın. Yarın sabah 11 e kadar aç ve susuz kalsın. Yarım suluğa 8 damla damlatarak verin. Suyu içtikten 1 saat sonra da yemini verin. Saat 16-17 ye kadar kalsın önünde. Sonra suluğu tekrar alıp saat 2 saat susuz bıraktıktan sonra probiyotikli su verin.

Şimdiden suluğu ve yemliği alın. Yarın sabah 11 e kadar aç ve susuz kalsın. Yarım suluğa 8 damla damlatarak verin. Suyu içtikten 1 saat sonra da yemini verin. Saat 16-17 ye kadar kalsın önünde. Sonra suluğu tekrar alıp saat 2 saat susuz bıraktıktan sonra probiyotikli su verin.
Dün akşam 8de yem ve suyu aldım. Az önce yarım suluğa 8 damla kontil damlatıp suluğu taktım ama içmiyorlar çok bulanık oldu su. Bir de bu dediğinizi kaç gün yapacağım?

Dün akşam 8de yem ve suyu aldım. Az önce yarım suluğa 8 damla kontil damlatıp suluğu taktım ama içmiyorlar çok bulanık oldu su. Bir de bu dediğinizi kaç gün yapacağım?
İlaçlı sudan içtiler mi ? 15 gün sonra bir defa daha aynı şekilde uygulayın. Size 11 de verin dememin sebebi içmeleri içindi zaten.

Ilk yaptığımdan içmediler Zaten ben de müsait olup da takip edemedim O yüzden dün aynı dediğiniz şekilde saati saatine tekrar yaptım bakalım inşallah iyi gelir bir de Probiyotigin içinde bir sürü paket var ziyan olmasın ben onları kullanabilir miyim kuşlara kullanabilirsem kaç günde bir kullanmam gerekir

Ilk yaptığımdan içmediler Zaten ben de müsait olup da takip edemedim O yüzden dün aynı dediğiniz şekilde saati saatine tekrar yaptım bakalım inşallah iyi gelir bir de Probiyotigin içinde bir sürü paket var ziyan olmasın ben onları kullanabilir miyim kuşlara kullanabilirsem kaç günde bir kullanmam gerekir
2 günde bir kullanabilirsiniz. Çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar yeter.

Kusmaya devam ettiğine göre veterinerden vitaform alıp kullanmanız gerek.

Son düzenleme:
Tamam yarın alayım bir de onu deneyeyim çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Gelişmeleri yazarım yine 👍

Geri