enescakar
Yeni Üye
Bu sene başında 20-25 günlük bir mubiş aldım. Özellikle erkek olsun diye belirttim ve satıcı çeresindeki mavililiği gösterek bu tamdan senin aradığın işte sana taş fırını erkeği der gibi bakış attı ve kuşu kutuya koydu. Eve geldik farkettim ki kuş henüz tam anlamıyla uçmayı bile bilmiyor. Neyse gel zaman git zaman 3 kişilik evin 4. bireyi oldu artık kahvaltıda, akşam yemeğinde falan beraber yemek yiyoruz. Sorularıma gelecek olursak mubişim şuan 5 aylık bi kuş çiftleşmesinde hiç bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Fakat erkek mubişin çeresi normal şartlarda mavi olmaz mı? Bizimkinin çeresi ilk başlarsa maviydi fakat havalar ısındıkça yoprak rengine, kahvemsi bi renge döndü. Bunun sebebi nedir? İhtimal vermiyorum ama yabancı bi sitede ilk 3 ay içerisinde ortama bağlı olarak cinsiyet değişimi olabiliyormuş böyle bi şey mümkün mü? Bence de değil.. Birde mubişin tırnakları siyahlaştı. Ve yine bi sitede tırnak kararmasının iç kanama olsuğu yazıyordu ama kuşumun şuanda iç kanama geçirdiğini hiç zannetmiyorum mübarek turp gibi maşallah, allah nazardan korusun. Başka neden olabilir? Son olarakda ben bu kuşu 3-4 hafta önce 1-2 hafta kafese hiç koymadım daha doğrusu kafese koyduğumda resmen kapının önünde bana yalvardı çıkart beni diye bildiğiniz ağladı. Dayanamadım yemini suyu çıkarttım kafesi kaldırdım ve hiç girmedi kafesine 1-2 hafta bu süre içinde geceleri fon perdede uyudu. Şimdi kafese oyuncak falan aldım alıştı kereta kafesinde kafat mübarek kuş tünekte değil yerde uyuyor tabuk gibi yere yatıyo. Bu normal mi? Kuşlar tünekte tek ayak üstünde uyumaz mı?