BulaşmazArkadaşlar kuşum eve hasta olarak geldi iyileşti gibi vitamin kullandım, ara sıra birden çırpınıyor tüylerini kabartarak etrafa bir iki tüy saçıyor, o tüyden veya kendi hastalıklarından bize de hastalık bulaşır mı?
Hocam sizmi e-coli tedavisi görüyorsunuzBulaşabilir. Malesef "kuştan hastalık bulaşmaz " gibi klişe bir cümle var. Ama bazı hastalıklar bulaşıyor. Salmonella gibi... Benim de kuşum hastaydı bana bulaştı mesela. Şu an e coli tedavisi görüyorum. Sizin kuşun ne hastalığı vardı?
Kuşum soğuk algınlığı geçirdi grip değildi, nefes alıp verirken de bir sorunu yoktu lakin kuyruğu aşağı yukarı çok hareket ediyordu, karnı çok şişiyordu. Vitamin kullanınca geçti. E coli nedir nasıl BULAŞIR neyden bulaşır tedavi süresi ne kadardır riskli bir hastalık mıdır biraz bahseder misiniz?Bulaşabilir. Malesef "kuştan hastalık bulaşmaz " gibi klişe bir cümle var. Ama bazı hastalıklar bulaşıyor. Salmonella gibi... Benim de kuşum hastaydı bana bulaştı mesela. Şu an e coli tedavisi görüyorum. Sizin kuşun ne hastalığı vardı?
Evet epeydir rahatsızlıklar oldu. Kaç dr. A gittim. Ama enfeksiyon dr u nin yaptırdığı tahlilde çıktı. Böbreğime vurmaya başlamıştı ağrıHocam sizmi e-coli tedavisi görüyorsunuz
Bahsederim de çok uzun sürer. Bizim burada Ayhan Otçuoğlu nün bu kuş hastalıkları ile ilgili videosu var you tube da. Manisa kuş yetiştiricisi diye arayın. Çok faydalı bilgiler var. Kuş bakıyorsanız öğrenmeniz iyi olKuşum soğuk algınlığı geçirdi grip değildi, nefes alıp verirken de bir sorunu yoktu lakin kuyruğu aşağı yukarı çok hareket ediyordu, karnı çok şişiyordu. Vitamin kullanınca geçti. E coli nedir nasıl BULAŞIR neyden bulaşır tedavi süresi ne kadardır riskli bir hastalık mıdır biraz bahseder misiniz?
Gecmis olsun..Evet epeydir rahatsızlıklar oldu. Kaç dr. A gittim. Ama enfeksiyon dr u nin yaptırdığı tahlilde çıktı. Böbreğime vurmaya başlamıştı ağrı
Hocam evde besledigimiz kuslara bu bagisikligi kazandirabilirmiyizTemizlik... Temizlik... Temizlik başka şans yok. Aşı yoksa tehdit çok. Hastalık bir kere geçirilip bağışıklık kazanılmamışsa kötü şeyler olabilir. Bakıyorum. Petshoplar kafeslerin altları pislik katman olmuş. (Tezek yani) Temizlemiyorlar. Kuş tutarken ellerini yıkamıyorlar. Havalandırmıyorlar. Peki nasıl hasta olmuyorlar? Çok basit o bölgede bulunmaları sebebiyle uzun süreli bir sonucun eseri olarak bağışıklık kazanıyorlar. Ellerinizi yıkıyorsanız çoğu hastalıktan da korunmuş oluyorsunuz. Kan, idrar, dışkı, hava, salgı, parazit vb. yollarla bulaşan hastalıkların büyük çoğunluğu ellerin yıkanmasıyla önlenebiliyor.
Hocam evde besledigimiz kuslara bu bagisikligi kazandirabilirmiyiz
Hocam benim kuşumda şu an iç mantar var. 1 cümleniz ile alakalı olabilirmi çünkü çok hareketli canlı bir sıkıntısı yok ama iç mantar varAslında... Kuşların bu hastalıklara hazır olması mümkün mü? Bana sorarsanız. "HAYIR."
Peki neden? Kuşlar bu hastalıkları geçirince elbette bağışıklık kazanacaklar. Ve bu bağışıklık soyu boyunca aktarılarak nesilden nesile geçecek. Mesela bir salgın oldu diyelim Petshopta Salmonella Hastalığı ortaya çıktı. Büyük bir salgın sonucu yüzlerce kuş öldü. Ve elimizde topu topu bir avuç kuş kaldı. Beş on tane kadar.
İşte bu kuşlar taşıyıcı değiller ise şayet bu durumda bağışıklık edinmiş olurlar. Ve nesilden nesile aktarılan bu bağışıklık sayesinde neslinin büyük bir bölümünü koruma altına alırlar. Bu kuşlar fenotipik açıdan değerli olmasalar bile hastalıklarla mücadele bakımından aşının bire bir aynısı konumunda oluyorlar.
Bildiğiniz gibi aşılar canlı da olabiliyor. Canlı aşı çok küçükte olsa bir risk taşır. Fakat siz bu aşıyı (Kuşa uygun olsa bile) enjekte ettikten birkaç saat sonra onu ölü olarak bulursunuz.
1. Aşılar ağır metal içerir. (Civa, Alüminyum, Arsenik vb.) "Belirtelim bu ağır metaller sağlığa zararlı olmuyor çünkü çok düşük bir dozajta veriliyor. Aynı dozaj kuş gibi bir canlıyı öldürmeye yeterlidir.
2. Gelişmiş bir bağışıklık sistemi bulunmayan canlılar tek seferli olarak aşılanamazlar. Sıklıkla aşılanmaları gerekir. Kümes hayvanlarının büyük çoğunluğu sulukları vasıtasıyla aşılanır. Aşı toz halde suluğa karıştırılır. Kuşlar için dozaj ayarlamaları yeterli düzeyde değildir.
3. Canlı aşı dirayetsiz canlılara enjekte edilirse. Onları ele geçirerek öldürür.
Önemli olan hafıza hücreleridir. Bu hücreler DNA Dizinlerini kopyalayarak saklar. Hastalık ortaya çıkınca hastalığa sebebiyet veren (virüs, bakteri, parazit) etkenini yok etmek için Antikor üretir. Bu güdümlü füzeler hastalık yapan etkeni yok ederler. Bu tüm canlılarda ortaktır.
Fakat şöyle bir olayda var virüsler terminal aşamalarla (Mutasyon aşamaları) DNA'larını sürekli olarak değiştirebilir. Bugün G-03 olarak tanımlanan virüs birkaç gün sonra G-08 olabilir. Bu da bu hastalığa karşı aşı geliştirmenin anlamsız olduğunu gösterir. Bu yüzden Corona , Grip, Ebola gibi hastalıların sonu getirilemiyor. Virüsler "Antibiyotik"lerden etkilenmiyor. Grip aşısı olan kişiler gribe yakalanabiliyor.
Bir Bakteriyi Durdurabilirsiniz. Bir Paraziti de Durdurabilirsiniz. Ama Bir Virüsü Durduramazsınız. Ölü Olan Bir Şeyi Öldüremezsiniz.
Bu hastalığın durumu ve parazitin (Mantarın) değişkenleri ile ilgilidir. İç mantarın laboratuvar ortamında türünün tescil edilmesi gerekli. Bunun hayvanda taşıyıcı etki yapıp yapmadığını bilemeyiz. Kuşun taşıyıcı olduğunu var saysak hastalığı fark etmeniz imkansız denebilir. Bağışıklı olsa keza durum yine öyle oluyor. Bağışıklığı olsa zaten buna yakalanmaz belirti de göstermezdi. Bu yorumdan çok analiz işi.Hocam benim kuşumda şu an iç mantar var. 1 cümleniz ile alakalı olabilirmi çünkü çok hareketli canlı bir sıkıntısı yok ama iç mantar var
Anladım Hocam teşekkür ederimBu hastalığın durumu ve parazitin (Mantarın) değişkenleri ile ilgilidir. İç mantarın laboratuvar ortamında türünün tescil edilmesi gerekli. Bunun hayvanda taşıyıcı etki yapıp yapmadığını bilemeyiz. Kuşun taşıyıcı olduğunu var saysak hastalığı fark etmeniz imkansız denebilir. Bağışıklı olsa keza durum yine öyle oluyor. Bağışıklığı olsa zaten buna yakalanmaz belirti de göstermezdi. Bu yorumdan çok analiz işi.