Kizisma

Furkan_ylmaz

Yeni Üye
Benim dışı kuşum yuvaliga giriyordu bugun ceresi açık mavi beyazdan açık kahverengi gri gibi bir renk olmuş kizisma başlamış dışı kizisinca ciftlesmek için erkeğin kizismasi gerekir mi ne zamana kızısir ne zaman çiftleşir ve yumurtlar

Kızışma ile çiftleşme dönemi başlar.
Her kuşun kızgınlık dönemi farklı olabilir. Dişi kızgın iken erkek kuş kızgın olmayabilir. Verilen bazı besin ve takviyeler de kızışmaya sebep olabilir. Dişi kuş hazır anladığım kadarı ile ama erkek kuş hazır değilse ve istemezse elbette çiftleşme olmaz. 10-15 gün sonra yumurtalar gelir çiftleşme sonrası.

+Yazın üretim yapılmaz.

Kızışma ile çiftleşme dönemi başlar.
Her kuşun kızgınlık dönemi farklı olabilir. Dişi kızgın iken erkek kuş kızgın olmayabilir. Verilen bazı besin ve takviyeler de kızışmaya sebep olabilir. Dişi kuş hazır anladığım kadarı ile ama erkek kuş hazır değilse ve istemezse elbette çiftleşme olmaz. 10-15 gün sonra yumurtalar gelir çiftleşme sonrası.

+Yazın üretim yapılmaz.
Kral dışı sürekli yuvalıga giriyor erkek kapıda bekliyor erkek ağzıyla besliyor kizismasi için ne verilmelidir

Kral kuş kapıda bekliyorsa kızışmış dediler doğru mudur
Sağa sola ötüyorsa, kafasını aşağı yukarı sallıyorsa, göz bebekleri küçülüyorsa,dişi kuşa ayak atmaya çalışıyorsa, peşinde dolanıp onunla ilgileniyor onun tüylerini kaşıyorsa,kur kusması yapıyorsa o zaman kızışmış anlamına gelir.
Siz kuşun fotoğrafını paylaşın ceresine bakalım👍🏻

Geri