Kıskanç Muhabbet Kuşu

Berkay Fidan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 9-10 aydr benimle olan dişi muhabbet kuşumun yanına bir kuş arıyordum bana iyice alışmıştı çok şükür ama yanlılıktan sıkılmıştı yavrucak 1 aydır arkadaşımda olan yine dişi muhabbet kuşunu aldım eve. kafesleri ayrı yan yana dışardayken ben olmayınca çok kavga etmiyolar ama bize geldiğinden beri yani dün ve bugün yem yemiyorlar adam akıllı yeni gelen kuş şimdi yedi benim kuşun daha yediğini görmedim. ben kafeste beslemem kuşları bütün gün dışardalardır ben evde yokken. ama anladığım kadarıyla benim kuşum biraz saldırganlaştı beni ısırıyor arada elimden yem yedireyim dedim yeni gelen kuş yerken bizimki gelip onu iteledi elimden atmaya çalıştı yani bir kıskançlık sözkonusu yeni gelen kuş kendi kafesinde yemek yerken kafesin dışından uzanmaya falan çalıştı onun yemliğine. bu durum çözülebilirmi yada yeni geldiği için heyecanlılarmı çok anlam veremedim siz ne diyorsunuz bu konu hakkında? çok şükür bir kavga yok aralarında fazla birbirlerini kaşıyorlar öpüşüyorlar falan. ve normalde fazla hareket etmeyen kuşum yeni kuş gelince baya canlandı hareket etmeye başladı önceden kafesin kapağı tüm gün açıkken ben yokken kafesten çıkmayan kuş şimdi girmez oldu.

Bu arada yeni gelen kuşta küçük sayılmaz biri 1 yaşında öbürü 6-8 aylık

ben aynı kafeste 5 kuş besliyorum. kafes içerisinde ve dışarısında kavga etmiyorlar fakat dediğiniz gibi elime ya da omzuma konarken birbirlerini itiyorlar. kafes içerisinde herhangi bir saldırganlık belirtisi yoksa sorun olacağını sanmıyorum.
bu arada evde kimse yokken kuşu salmanız doğru mu bilemedim. yıllar önce kuşum bu şekilde kaloriferin arkasına düşmüştü çıkarmamız çok zor olmuştu.

Kuş eşini kendi mi seçti yoksa siz mi aldınız.

muhabbet kuşları benim gözlemlediğime göre gerçekten kıskançlar. benim ilk kuşun yanına sonradan arkadaşlar alınca da anlattığınız şeyler hep oldu. yeni kuşu ayrı kafese koyuyodum başta. benimki gidip yeni kuşun kafesinde yem yer uyurdu inadına.bana hırçın davranıyodu. ama düzeliyo kısa sürede. kavga etmiyolarsa sıkıntı yok. az bi zaman sonra kendi türünden bi arkadaş bulduğu için mutlu oluyolar, bi bakmışsınız aynı kafese girmiş uyuyolar. ilginizi eksik etmeyin yeterli.

Geri