Kavga

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YagmurK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YagmurK

Emektar Üye
merhabalar arkadaşlar, dişi kuşum son 2 gündür agresifleşti, erkek kuşu yuvaya sokmak istemiyor ve bazen de yanına gidip vuruyor, bazen de garip ötüşler yapıyor belki uzaklaştırmak için olabilir, eşleri ayırmayı denedim fakat bu sefer de birbirlerinin yanına gitmek istiyorlar, ayrıca dişi kuşum yavrular büyüdüğünden midir bilmiyorum ama artık yavruların üzerine daha az yatıyor ve genelde kapıda bekleyip erkeği içeri sokmamaya çalışıyor, benim fikrim yuvalığı temizledikten sonra strese girmiş olması, ne yapabilirim?

Merhabalar, erkek kuş çiftleşmeye çalıştığı için dövüyor olabilir mi? Kavgaları kanlı olmuyorsa ayırmanıza gerek yok aslında fakat ayırıp farklı odalara koymanızda da fayda olabilir☺️

Merhabalar, erkek kuş çiftleşmeye çalıştığı için dövüyor olabilir mi? Kavgaları kanlı olmuyorsa ayırmanıza gerek yok aslında fakat ayırıp farklı odalara koymanızda da fayda olabilir☺️
Erkek kuşun çiftleşmeye çalıştığını hiç görmedim, tek derdi yavruları beslemek ana dişi kuş strese girmiştir diye endişeleniyorum.

Tüye girmişte olabilir, tüy kapsülleri görünüyor mu
tüy kapsülleri görünmüyor, ama demin erkek kuşu dövdü dişi kuş, erkeği ayırdım şuanlık, en azından rahat rahat karnını doyursun, yavrular bağırdıkça baba da yanına gitmek istiyor çırpınıp duruyor kalbim ayırmaya hiç el vermedi ama mecbur kaldım dişi gerçekten çok agresif.

bir de dişi ara sıra garip sesler çıkarıyor, genelde böyle ötmezdi

dişiyi farklı kafese atsam yavrulara erkek baksa nasıl olur

Dişi strese girebilir, dişi yavrulara güzel bakıyorsa kalsın, erkeği başka odaya alın ki birbirlerinin yanına gitmeye çalışmasınlar

Dişi strese girebilir, dişi yavrulara güzel bakıyorsa kalsın, erkeği başka odaya alın ki birbirlerinin yanına gitmeye çalışmasınlar
dişi güzel bakıyor fakat erkek strese girer diye korkuyorum çünkü dışarı çıkmak için kendini mahvediyor.

bu arada erkeği ayırırsam tekrar içer koyduğumda yavrulara bakmayı keser mi?

bu arada kavgalar iyice çoğaldı, erkek kuşa zarar verecek boyuta geldi

Yavrular şuan kaç günlük, yavruların yeme düşmesine az kaldıysa yeme düşene kadar erkek ayrı kalsın, erkek strese girmez diğer odada dursun orda kafes dışına çıkarırsınız tanıyorsa

Yavrular şuan kaç günlük, yavruların yeme düşmesine az kaldıysa yeme düşene kadar erkek ayrı kalsın, erkek strese girmez diğer odada dursun orda kafes dışına çıkarırsınız tanıyorsa
yavruların en büyüğü 10 günlük. erkek kuş aşırı derecede kafeste çırpınıyor ve bağırıyor yavrular bağırdıkça, hiç susmuyor onları doyurmak istediği için. diğer odayı tanımıyor o yüzden dışarı çıkmak isterse mecbur yine aynı odaya getireceğim, ne yapacağım bilmiyorum dişi kuş gerçekten çol agresif. ışıkları kapatmıştım 1 saatliğine, açtıktan sonra dişi kuş erkeğe yaklaşık bir 5 saniye kadar kur yaptı, çiftleşmek istediğinden dolayı üstüne atlayıo vuruyor olabilir mi?

yavruların en büyüğü 10 günlük. erkek kuş aşırı derecede kafeste çırpınıyor ve bağırıyor yavrular bağırdıkça, hiç susmuyor onları doyurmak istediği için. diğer odayı tanımıyor o yüzden dışarı çıkmak isterse mecbur yine aynı odaya getireceğim, ne yapacağım bilmiyorum dişi kuş gerçekten çol agresif. ışıkları kapatmıştım 1 saatliğine, açtıktan sonra dişi kuş erkeğe yaklaşık bir 5 saniye kadar kur yaptı, çiftleşmek istediğinden dolayı üstüne atlayıo vuruyor olabilir mi?
Tabi ki, dediğiniz gibide olabilir, erkek çiftleşmek istemiyor olup dişide ikna etmeye çalışıyorken sinirlenip dövebilir

Geri