kanatlarında kanamalı yara

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maviscan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

maviscan

Guest
merhaba arkadaşlar. 6 aylık bir kuş almıştım kanadında hafif kızarıklık vardı ama sorun değil gibiydi. uçuyordu.
son 2 aydır uçamıyor ve kanatlarını yolmaya başladı. en sonunda tam kanat altlarının tüyü döküldü. kanamada oldu. kendi gagasıyla yaptı.
vet. e gittim 2 kez ama hiç bişi demediler baktılar kuşa pek bişi yapılmıyo dediler. gittiğim yerde ankara üni. veterinerlik fakültesi.

bepanten ve tremesin göz için olanı (okunduğu gibi yazıyorum) sürüyorum bazen iyiye gider gibi oluyo ama düzelmiyor. vitaminli sular yemler, ilgi alaka herşey var. ama düzelmiyor

antibiyotik tedavisi denemek istiyorum bu sitede de araştırdım. başka yol varsa nolur söyleyin. fotoğraf çekemedim çok acıyo olmadı durduramıyorum :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fransiz tüy dökümü diye bir hastalık var french molit di sanirim o hastalık olmali tedavi için internetten araştırma yapin

foto atarsanız belkide french molt hastalığı vardır kanat tüylerinin dibinde kırmızılık oluyor mu şize benim eski french molt hastalığı olan kuşun fotosunu atım.
Tüyleri hep böyle ve hiç çıkmıyor çıksa da dökülüyordu

gLB2DR.jpg

Buda Kanadının altı böyle kırmızılıklar oluyor.

PEgnAN.jpg

evet aynı böyle hatta daha kızarık bu sabahta kanlı gördüm. hemen tiremesin sürdüm.
hele kuyruğu uzasa da bi kaşımayla dökülüyor. tiftiklenmişti bu sefer ben kestim.
bide uçamıyor oda normal ozaman.
başka bir sitede tedavi yazısı buldum. antibiyotikli. onu denesem mi diye düşünüyorum.

tedaviyide şöyle koplayalıyım:
Tedavi:

Bu tedavi 3 aşamadan oluşmakta ;

NOT:Öncelikle kuşta iç hastalık var ise ve bu film çekilerek kontrol edilmesi gerekli.

1. Antibiyotik olarak MİKOSTATİN SURUP ile başlıyoruz. (7 gün)

Agızdan 3 damla
Suluguna 0,5ml (yarım suluk)

2. Aşama kuşumuzu kontrol ediyoruz kanama varmı dökülme varmı ? Halen devam ediyorsa 2. antibiyotik olarak ;

-- Baytril 50 mg tablet kullanımına başlamalıyız--

Bu tedavi 10 gün sürecek
*1/5 tablet 10ml suda karıstırılıp agızdan 1 damla
*Suluguna ise 1/5 tablet 10ml suda karıstırılıp suluguna 1ml.

Antibiyotik tedavimiz bittikten sonra kuşumuza vitamin takviyesi yapacagız

-Brewer's Yeast (Bira Mayası) Günlük suluguna 1/8 oranında karıstırıcagız
-Agızdan ise hergün 3 damla verebilirsiniz
-Evinizde bulunan vitamin damlalarınıda bununla beraber kullanabilirsiniz

Bu tedavi süresince kuşu asla salmayacagız sevgimizi eksik etmiyecegiz ve en önemlisi kuşumuzun kanatları ve kuyrukları döküldügünde ve kanama oldugunda hemen BATİKON ile pansuman yapmamız ŞART ..(Batikon çay tabagına su koyucaz 3 damla damlatıcaz )

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:40 -->-> Daha önceki mesaj 11:39 --

foto atarsanız belkide french molt hastalığı vardır kanat tüylerinin dibinde kırmızılık oluyor mu şize benim eski french molt hastalığı olan kuşun fotosunu atım.

gLB2DR.jpg

PEgnAN.jpg

ama bu kuş genede sağlıklı görünüyo. lala çok kötü. bide beyaz bi kuş, kanıda sürülmüş yayılmış. tıremesinde kirletti. bakınca içler acısı, sokak kuşu gibi.
bi ilaç ya da beslenme şekli var mı? uçuyo mu?

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:23 -->-> Daha önceki mesaj 23:40 --

gLB2DR.jpg

PEgnAN.jpg

arkadaşlar foto yu zor çektim sanırım çok canı yanıyor. kanat kenarları göründüğü gibi. hatta daha kızarık yolunmuş gibi. ama iç kısımları daha kötü ciğer gibi ve seyrek tüylü. kızarık yara gibi. bide krem tremesin bepanten sürdüğümden olan tüylerde yapışmış çok kötü görünüyo. o kısımların fotosunu hiç çekemedim. bu şimdi fransız tüy hastalığımı. hala emin değilim. vet e de gittim bişi denmedi. çaresiz kaldım. son teşhisi koymaya çalışsanızda napacağımı net söylerseniz çok sevinirim bide ne zaman kafesin dışında olsa kendini kaşımaya başlıyo bu kanat altını kanatana kadar kaşıyo ve yoluyor. hatta kanadını ayağının altına alıyo ve tüyleri çekiyo.

merhaba ARKADAŞLAR UZUN Bİ ARADAN SONRA. MAALESEF İYİ HABERLERİM yok.
hastalığı fransız tüy dökme değil.
artık en azından bunu eledim.
uçamıyor,çırpınıyor yavaşça yere iniyor. kafes uzunluğundan başka yükselemiyor zaten.

psikolojiktir dedik, kafes değiştirdik ayna taktık biz zaten çok ilgileniyoruz. bu yaptıklarımız sadece daha fazla ötmesine sebep oldu.
bu sabah kanatlarında gene yaralanma kanlanma gördüm.
hemen batikon sürdüm.
daha önce bepanten, tremesin de sürmüşlüğüm var ama faydasız kaldı.

2 kez ank. üni. vet fak. gittim. sonuçsuz kaldım.
NEDİR BU?
NİYE BU KUŞ KENDİNİ YOLUYOR. KAŞINTI MI VAR BİLEMİYORUM. KANATLARINI BATİKON SÜRÜP SARSAM OLUR MU?

uçamıyor,çırpınıyor yavaşça yere iniyor. kafes uzunluğundan başka yükselemiyor zaten.

psikolojiktir dedik, kafes değiştirdik ayna taktık biz zaten çok ilgileniyoruz. bu yaptıklarımız sadece daha fazla ötmesine sebep oldu.
hemen batikon sürdüm.

NEDİR BU?
NİYE BU KUŞ KENDİNİ YOLUYOR. KAŞINTI MI VAR BİLEMİYORUM. KANATLARINI BATİKON SÜRÜP SARSAM OLUR MU?

benım tedavıyı yapmaktan baska sansınız yok fransız tuy dokumu bu !!

hemen batikon sürdüm.

NEDİR BU?

Merhabalar. Bu soruna çözüm bulabildiniz mi aceba? Aynı sorun benim kuşum da da var. Kanatları doğuştan problemli uzadığı anda geri düşüyor. Düşen kanatları kontrol ettiğimde gördüğüm görüntü dipleri siyahlamış ve çürümüş oluyor. Bazen kendisi söküp atmak istiyor tıpkı sizin kuşunuz gibi buda kanat diplerinin kanamasına neden oluyor. Hastalıklarının aynı olduğunu düşünüyorum.

Geri