Kanat incinmesi

pantikoko

Yeni Üye
Kuşumun 3 hafta önce tek kanadını durmadan kaldırıp titrettiğini farkettim ertesi gün veterinere götürdüm. Elle muayene sonrası kırık olmadığını zedelenme olduğunu, mekan kısıtlaması yapmamı söyledi.3 günlük ağrı kesici, 1 ay boyunca her gün kullanmam için Zürichin B vitaminini yazdı. Elimde Röhnfrendin Bt aminfortu vardı onu kullandım. Ve ara ara kalsiyum damlası kullandım. 3 hafta oldu düzelme var fakat kanadı tam iyileşmedi.Önden bakıldığında bir kanadında şişlik var. Şişliğin çok azaldığı günler oldu. Bazen düşük duruyor ve hafif titremesi oluyor. Bundan sonraki tedavi sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim. Şu anki videoları

Uçmaması lazım bir süre kanat çırpmaması lazım. Zamanla düzelecektir kırık çıkık yoksa.

Elle muayenede olmadığını söylediler 3 hafta geçti düzelmedi röntgen çektirmeli miyim ? Tamamen düzelmesi ne kadar sürer

Elle muayenede olmadığını söylediler 3 hafta geçti düzelmedi röntgen çektirmeli miyim ? Tamamen düzelmesi ne kadar sürer

Röntgen çektirmeniz net sonuç olur,kırık varsa röntgende görünür.

Kırıkta kendiliğinden müdahale edilmeden düzelme imkanı var mı ? Bazen kanatları normal şekilde duruyor bazen biri düşük oluyor.

Kırıkta kendiliğinden müdahale edilmeden düzelme imkanı var mı ? Bazen kanatları normal şekilde duruyor bazen biri düşük oluyor.

Yanlış kaynarsa kalıcı şekilde uçuşunda sorun olabilir.
Kemiği sabitlemek için bant veya atel kullanılabilir.

Geri