Kanat altında geçiremediğimiz şişlik

Venus94

Yeni Üye
2 haftalığına işim için şehir dışına çıkmıştım döndüğümde ise evdekilerden kuşumun rahatsız olduğunu kanadının altını sürekli oynadığını öğrendim. ertesi gün bulunduğum ilçedeki veterinerler ile iletişime geçerek 1 tanesinin kanatlı hayvanlara baktığını öğrenip veterinere gittim. Bit yüzünden oynamış olabileceğini düşündük fakat bit muayeneside temiz çıktı her ihtimale karşıda tekrar ense damlasını damlattık.
Kanat altı için 1 şırınga antibiyotik, 1 şırınga sakinleştirici ( veteriner kanatında screen yapmış bu kanatadını sürekli oynatıyor dedi ) , 1 şırınga karaciger koruyucu verdi, bunları günce 6 saat son 6 saat'e de bir gün b vitaminli bir gün multi vitaminli su veriyorum, yaraya da 1 gün batikon 1 gün kekik suyu 1 günde Rif ( doku yenileyici ) kullandım bu şekilde 1 hafta geçti fakat yarada iyileşme çok yok ne yapmamı önerirsiniz.Kan yara korkusu olanlar bakmayabilir. Boyunluk kullanıyorum her 2 günde boyunluğunuda değiştiriyorum yaraya ulaşmaya çalışırken boyunluğunu iyice esnetiyor ancak bu şekilde ulaşmasını engelleyebildim.

1. gün

8bpvskn.jpeg

2. gün
jrwsn3h.jpeg

3.gün

an03igw.jpeg

4.gün

g2pf0zp.jpeg

5.gün
6zjwr71.jpeg

6.gün
gwsz8jn.jpeg

Merhaba,lipoma benziyor uzaktan,yağ dokusu var gibi. Kuşların kanat altında böyle şeyler oluşabiliyor. Veterineriniz karaciğer koruyucu da vermiş zaten. Yağlanma ile alakalı olma ihtimali var durumun.
Kuşunuzun ağırlığını yazar mısınız kaç gram? Hassas teraziniz varsa ölçün.
Kuşun beslenme programını da yazın neler veriyorsunuz yem ve su haricinde.. Vitamini ne düzende ne dozajda kullandınız yeni mi başladınız daha önceden de veriyor muydunuz? Hangi marka kullanıyorsunuz belirtiniz. Probiyotik vb takviye veriyorsanız onları da yazın.
Veterinerinizin verdiği antibiyotiğin ismini biliyor musunuz bu arada?

Bu arada veterineriniz teşhis koyamadı mı? Nasıl muayene etti?

Mineral özellikle de çinko eksikliğinden olabileceği gibi, stresten de olabilir. Çinko ve genel multi mineral desteği verin ve stres yaşamamasına özen gösterin. Yaraya rif sürmeye devam edin.

Veterinerde ölçüldü 35 gram gelmişti.Veterinerin verdiği antibiyotiği bilmiyorum maalesef bunlar size yeterli olur diyip şırıngalar halinde verdi ilacı,
kuşumun beslenme programı ise haftada 3 gün olacak şekilde dışarda oynarken yulaf ve dalları veriyorum ikisi aynı anda değil, o günün durumuna göre, birisinin tükenip diğerinin bayatlamaması için sırayla yediriyorum. vitamini genelede haftada 3 gün olacak şekilde 1 Hafta Elexsus B vitamininden 1 Hafta Elexsus muxltivitaminden veriyorum.

Bu arada veterineriniz teşhis koyamadı mı? Nasıl muayene etti?
Bize kesin olarak şu olmuş şeklinde bi açıklama yapmadı. bu ilaçları kullanmaya devam edin, kontrol günü görüşelim demişti. kontrol günü ise ankarada kar yağdığı için fotoğraf isteyip gelmenize gerek yok aynı şekilde devam edin demişti.

Tümör var kuşta,iyi huylu da olabilir kötü huylu da. Biyopsi yaptırıp incelenmesi gerekir. Başka bir kanatlı veterineri ile görüşüp muayene ettirmenizi öneririm. Gerekirse cerrahi operasyon ile alınması lazım 👍🏻

Teşekkür ederim bulunduğum ilçedeki kanatlılara bakan tek veteriner. yakın ilçelerdeki veterinerleri arayıp bi araştırma yapayım.

Tümör var kuşta,iyi huylu da olabilir kötü huylu da. Biyopsi yaptırıp incelenmesi gerekir. Başka bir kanatlı veterineri ile görüşüp muayene ettirmenizi öneririm. Gerekirse cerrahi operasyon ile alınması lazım 👍🏻
Evet yaraya dikkatli baktığımda ura benzer şişlik olduğunu farkettim. Bu durumda tümör ihtimali üzerinde durmak daha mantıklı. Örnek alınıp incelenmesi gerekecek.

Geri