atillatanisik
Yeni Üye
Şimdiye kadar hiç kafesten çıkarmadım alalı 1 ay oldu henüz birbirlerine alışıyorlar diye açmadım hiç kafesi.. bana da alışmadılar hala kaçıyorlarGün içinde kaç defa uçuruyorsunuz? Dışarı çıkıp uçmak istiyorlar.
Bana daha çok ortama alışamadıklarından stres altında gibi geldi. Genelde alışkın olmadıkları ortamda bunu yaparlar1 ayda hiç açmamanız yanlış olmuş. Kuşların ruh ve beden sağlıkları için gün içinde uçmaları gerekiyor. Nedenini söylüyorum: kuşlar uçmak istiyor.
Sizin dediğiniz de mümkün ama 1 ay boyu hiç uçmamaları onlar için sağlıklı bir durum değil. Mutlaka uçmak isteyeceklerdir.Bana daha çok ortama alışamadıklarından stres altında gibi geldi. Genelde alışkın olmadıkları ortamda bunu yaparlar
Kafese kendileri girerler. Kafeslerini açtığınızds pencerelerin kapalı olduğundan emin olun.işin aslı evim 1+1 kuşları kafesten çıkardığımda etrafta kendilerine zarar vermelerinden korkuyorum, sağa sola çarparlarsa yaralanırlar mı? bir de kafese tekrar nasıl sokarım, acıkırlar ya da susarlarsa ne yaparım...
Aynen öyleGün içinde kaç defa uçuruyorsunuz? Dışarı çıkıp uçmak istiyorlar.
Sakatlanmazlar siz gözleminizi yapın. Uzun zamandır uçmadıkları için kontrolsüz davranıyorlar. Alışma süreçleri olacak.Merhaba
Kafesin kapısını açık bıraktım dişi olan ufak ufak çıktı kafesin üstüne tırmandı. Erkek olan hiç çıkmadı. Bugün sabah işe gittim geldim dişi kafeste erkek dışarda yerde geziniyor. Kafesi yere koydum dişi de erkeğin yanına çıktı sonra birlikte uçtular sağa sola çarptılar.yerde yürüyorlar uçtukları da bir yerlere konmak ister gibiler ama çarpıp düşüyorlar acaba hiç çıkarmasa mıydım? Sakatlanacaklar
Yukarıda ben sebebini yazdım fakat aldırış etmiyorsunuz tekrar tekrar aynı soruları soruyorsunuz o kafesteki malzemeler kuşları rahatsız ediyor ve tedirgin olup tellere asılı duruyorlar. Eğer sağlıklı kuş beslemek istiyorsanız lütfen hayvanların sağlığı için yukarıda yazdıklarımı uygulayın.Tekrar merhaba
Kaç gündür kafesin kapısı açık çöküp geziyorlar ama işten geldiğimde dişi kuşumu bu şekilde buluyorum neden bu şekilde durur