Uğur GENÇ
Cem Açıkgöz
Eyvallah sağolun, evet yemlik ve sulukları içerde kullanıyorum. Dışarda olarak pek randıman alamadıydım, üstelik kafesin yapısı gereği akıllı yemlikte takılmıyordu. Hiç bozmadan bu şekilde içerde kullanıyorum, artık yem ve su değişimlerinde o kadar rahatsız olsun sorun değil.
Kafes içini sade tutup, ihtiyaç duyacakları her şeyi bulundurmaya çalıştım. Ama daha nasıl ergonomik yaparım diye onun peşine düştüm.
Sağdaki tüneği, ekipmanlara biraz yaklaştırınca, kuş hareket ederken sırtına sürtüyor. Üstelik kafesten çıkarken veya içeri girerken kapı tellerine uzanamıyordu, tünek sağ köşeye yakın olduğunda. Rahat hareket etsin diye biraz daha ortaya alınca, bu sefer diğer ekipmanlara uzanması sıkıntı yaratıyor. Mesala ortadaki mama kabına hemen sağdaki demirden geçip ulaşabilecekken, akrobasi yaparak tünekten çıkmaya çalışıyor.

Gaga taşı, kalsiyum taşı, kalamar kemiğini, hemen tüneklerin başına koysam bu sefer yukarı tırmanmak istediğinde zorlanıyor onlardan ötürü. Bana biraz daha alışsa yukarıya 2 tünek daha koyacağım ama daha zamanı var.