Kafes ve yuvalık hakkında

Mehmet Demirci

Yeni Üye
1 ay önce erkek kuşuma eş aldım, erkek 1,5 yasında dişi 7 aylık. Kafese girmedikleri için yem yemiyor su içmiyorlardı ben de elimdeki iki küçük kafesin ön kısımları ve üst kısmını çıkarıp ikisini birleştirip üstü olmayan büyük kafes yaptım. Yemlikleri astım tünekleri sulukları koydum ve şuan istediklerinde geliyor yiyor içiyorlar istediklerinde perdeye koltuğa vb. gidip oynuyorlar. Kuşlarımın çiftleşmeleri için yuvalık almam yeterli mi, kapalı kafes de gerekirmi?

Kafesin örtülebilir olması iyi olur çünkü kuşlar gece uyurken deprem olsa veya sinek böcek dokunsa korkup sıçrayabilir kendilerini ordan oraya atabililer yaralanabilirler. Kafesiniz açık kalmasın uyurlarken.
Çiftleştirmek istiyor iseniz bunu sonbahara doğru bırakın yazın üretim tavsiye edilmez. Ayrıca dişi kuş daha küçük,1 yaşına gelmesini bekleyin.

Kafesin örtülebilir olması iyi olur çünkü kuşlar gece uyurken deprem olsa veya sinek böcek dokunsa korkup sıçrayabilir kendilerini ordan oraya atabililer yaralanabilirler. Kafesiniz açık kalmasın uyurlarken.
Çiftleştirmek istiyor iseniz bunu sonbahara doğru bırakın yazın üretim tavsiye edilmez. Ayrıca dişi kuş daha küçük,1 yaşına gelmesini bekleyin.
Çok teşekkür ederim

Geri