Rosemly
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. ben kuşumun paslı kafesini değiştirip yeni büyük bir kafes almıştım fakat bütçem pirinç kafes'e yetmemişti. maviş kuşum (dişi) bu ay'a kadar gayet iyi ve normaldi. fakat bu ay kafesi tırtıklamaya kemirmeye başladı. allaha şükür ikiside çok sağlıklı ve iyiler fakat ben birkaç yerde okuduğuma göre boyaları çıkardıkca kemirdikçe sağlığını kötü etkileyebilir ve zehirlenebilirmiş. bir kaç pirinç kafes araştırmaya başladım ama güvenipte nerden alabileceğimi hiç bilmiyorum , birde pirinç kafesininde zararlı olduğunu duydum. ne yapmam gerek? ahşap kafes mi pirinç mi yoksa çelik kafes mi ?
not : kafeste , hatta kafesin üstünde bile taşlar var. mineral taşı , meyveli , normal ve kalamar kemiği var. fakat hiçbirini kemirmiyor onları görmezden gelip kafesi tırtıklamaya devam ediyor. kemirdiği yerlere taşları koyuncada hemen başka yere başlıyor. durdurmanın bir yolu yok mu?
not2 : beyaz kuşum (erkek) te mavişi örnek alıp tırtıklamaya başladı allahtan o daha kağıdı bile parçalayamıyor.
not : kafeste , hatta kafesin üstünde bile taşlar var. mineral taşı , meyveli , normal ve kalamar kemiği var. fakat hiçbirini kemirmiyor onları görmezden gelip kafesi tırtıklamaya devam ediyor. kemirdiği yerlere taşları koyuncada hemen başka yere başlıyor. durdurmanın bir yolu yok mu?
not2 : beyaz kuşum (erkek) te mavişi örnek alıp tırtıklamaya başladı allahtan o daha kağıdı bile parçalayamıyor.