Kafes tülü haricinde ne kullanabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan StayAway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

StayAway

Meraklı Üye
Kafes tülü hariç ne kullanılır kullanıyorum ama pek içime sinmiyor öteki türlü kullanmasam etrafa çok döküyor yem kabukları

20170816_130518.jpg

Ön tarafı açılacak şekilde yaptım. Açıyorum, tepsiyi alıp temizleyip yerine koyuyorum. Plastik malzemeyle yaptığım için pek de sağlam olmadı. Fırsatını bulabilirsem alüminyum profil ile yapacağım.

Bende Süleyman bey gibi yapmak istedim de yapamadım.. Onun yerine streç film kullanıyorum

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Süleyman güzel olmuş ama ben bunu beceremem :)
Streç film sarsam kuş yemez dimi bunu bizimki ne bulsa yemek istiyor çay içiyorum bardağa konuyor bıraksam çay bile içecek

Deneyebilirsin. Benim kuşların yediğini görmedim ama çok çabuk kirleniyor temizlemesi de biraz zor oluyor. En fazla 1-2 haftaya temizlemek gerekiyor.. Ben yuvalık takınca streç film kullanamam rahatsız olurlar. Temizlemesi sıkıntı olacağını düşünüyorum. Ne yapabilirim o var aklımda :) Başka alternatifler düşünüyorum. Tül kullanmak istemiyorum, riske atamam tırnakları kırılır falan Allah korusun

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cam kullanmiyorum, sağlıklı olmasına rağmen çok ağır ve tehlikeli. Maalesef ülkemizde akrilik malzemeler de son derece pahalı. Eğer fiyatları uygun olsa, çok güzel şeyler ortaya çıkar. Streç film de çözüm olabilir ama cam, akrilik veya benim yaptığım kadar olmuyor.

Kış geldi yaza kadar poşet geçirebilirsin hem kafesin içi sıcak olur ben öyle yapıyorum birde üstlerine ceket örtüyorum birazcık açık bırakıp

Sıcak tutmak için hayvanları sıkmayın, boğmayın. Onlar kendilerini ısıtırlar. Zaten evin içinde sıcaklık 10 derecenin altına düşmez. Bunlar tropikal iklim canlısı değil.

Kafes tülü hariç ne kullanılır kullanıyorum ama pek içime sinmiyor öteki türlü kullanmasam etrafa çok döküyor yem kabukları

Merhaba Hocam,

Hayvanı boğmayın, tül dışında farklı şeyler denemenizi tavsiye etmiyorum, zira muhabbet kuşu besliyor iseniz, etrafı kirletmesine katlanmalısınız.:)

Kış geldi yaza kadar poşet geçirebilirsin hem kafesin içi sıcak olur ben öyle yapıyorum birde üstlerine ceket örtüyorum birazcık açık bırakıp

Sizin odadaki varlığınız nasıl ki odayı ısıtmaya yetmiyorsa kafesin içindeki kuşun varlığı da kafesin içini ısıtmaya yetmez. Kafesi örtmek kafesin içini sıcak tutmaz. Eğer elektrikli battaniye gibi bir ısıtıcı kaynağı ile örtmüyorsanız, ki bunu yapmayın zaten.

Ordaaa bir kuş var uzaktaaa, görmesekte sevmesekteee o kuşşş bizim kuşumuzdurrr :)))
Böyle bir şarkı vardı onu size armağan etmek istedim bir anda. İşin şakası tabi...
Yahu evimdeki kuşun kafesine poşet geçirip birde üzerini örtersem ben hiç bir şey anlamam. kuşmu besliyorum, masanın üzerinde kullanmadığım üzeri örtülü bir eşya mı var, yoğurtmu mayalıyorum da üzerini örtmüşüm bi farkı olmazki :S

Her tarafa aynı malzemeyi kullandım. Bu bir milyoncularda satılan, genellikle masa üstüne koymak için kullanılan kalın şeffaf plastik malzeme. Biraz zahmetli oluyor.

Her tarafa aynı malzemeyi kullandım. Bu bir milyoncularda satılan, genellikle masa üstüne koymak için kullanılan kalın şeffaf plastik malzeme. Biraz zahmetli oluyor.
Şuan eşler yeni.Diğer tek beslediğim erkek kuşta tül var.Tek kuşta sorun olmuyor fakat ona yapmayı deneyebilirim.İlginize teşekkürler.

Geri