kafes tabanında küçük sinekler

eeenedemir02

Yeni Üye
Katılım
17 Tem 2024
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Öncelikle 2 kuşum var dişi ve erkek. Dişi kuşum 2 3 kafta önce kafesin tabanında köşeye geçip kendini kabartıyordu zaten evcil olmadığı için benden korkuyor diye gidiyor sandım. Sonrasında yumurtladığını gördüm. Kuş yavrusuna bakamadığı ve yumurtalar boş olduğu için yumurtaları kafesten aldım.
Ama kuşun büyük dışkılaması geçmedi şuan karnı hala şiş. 3 gün önce Kafesin altında biriken dışkılara küçük sinekler gelmişti ve kurtlanmıştı görünce hemen kafesi ve bütün tünek oyuncak vesaire hepsini yıkadım ama şuan kuşun büyük kokulu dışkılarından dolayı yeniden gelmiş. Kuşun yumurtlamamasını ve sineklerin gelmesini nasıl engelleyebilirim? Bilen kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Dişi kuşta halen yumurta olabilir,2-3 günde bir yumurtlama olabilir çiftleşme sonucu.
Yumurta yapacak kuş büyük dışkı yapar ama koku şüpheli bir durum. Yumurtlayacak kuşun dışkılarında kötü koku olabileceğini duydum ama bu durumda normal mi ve doğru bilgi mi bilmiyorum, @Merve hanıma da soralım.
Yani kokulu dışkı bakteriyel kaynaklı olabilir, sağlıklı kuşun dışkısı kokmaz.
Kuşun yumurtlamamasını istiyorum derken kızgınlık yumurtası yapmasından bahsediyor iseniz devamlı yapıyor ise kronikleşmişse kanatlı kuş veterinerine gidilmesi gerekir.
Sık yumurta yapma sebebiyle kuş halsiz olabilir. Kuşunuzu kanatlı hekimine götürün derim ben.

Kafes temizliğini düzenli olarak sık yapmanız gerek. Kafes tabanı için okaliptüs veya kekik taban malzemesi koyabilirsiniz kokuyu önler ve antibakteriyeldir. Yalnız havalar sıcak olduğundan dışkılar günlerce bekletilmemelidir,her gün temizlenmelidir. Sürgülü kafesinizin olmasi işinizi kolaylaştırır.
 
Son düzenleme:
kuşta şuan yumurta yok çünkü dediğim gibi 2 3 hafta falan geçti. Kokunun da bakteriyel kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü jem kaplarını suyunu oyuncaklarını sık sık temizliyorum ama kafesin tabanına yattığı sıralar tabanı eşeliyordu belki ordan dolayı olabilir. Kuşumun yumurtalarının kızgınlık yumurtası olduğunuda sanmıyorum çünkü 2. ve 3. sefer yumurtladığında yavru çıktı. Toplamda 4 kere yumurtladı ve 1.5 yaşında falan. Yumurtlamasını istemememin sebebi yumurtalara bakamaması. Kafet temizliği içinde günlük temizlik yapacağım artık. Okaliptüs ve kekik taban malzemesini nasıl kullanacağımı anlamadım. Cevap için teşekkürler.
 
Taban temizliğini kaç günde bir yapıyordunuz?
Bu arada bu hafta 3 gün art arda probiyotikli su veriniz.

Kekik veya okaliptüs taban malzemesi olarak kullanılabilir,kafesin tabanına serpiştireceksiniz.
 
kafesi haftada en az 1 kere temizliyorum bazen 2 kere
Yetersiz. Havalar sıcak. Sık sık temizlenmesi gerekir her gün. Sık temizlik yaparsanız sorun olmaz taban malzemesi de almanıza gerek kalmaz. Kafes tabanına uygun poşet takın,kirlenince ertesi gün çıkarıp çöpe atın,her gün bu şekilde yapın. Gerekirse günde 2 kez yapın bu işlemi.
 
Taban temizliğini kaç günde bir yapıyordunuz?
Bu arada bu hafta 3 gün art arda probiyotikli su veriniz.

Kekik veya okaliptüs taban malzemesi olarak kullanılabilir,kafesin tabanına serpiştireceksiniz.
Kokulu dışkı beraberinde lekelenme getirir genelde Sizin dışkılar lekeli mi? Fotoğraf atar mısınız?
Ve sıcaklar etkiliyor olabilir. Kuşumda videosunu atar mısınız? Streamable.com a videosunu yükleyip linkini buraya atabilirsiniz
 
Geri
Üst