MehmetD.
Yeni Üye
- Katılım
- 19 Ocak 2018
- Mesajlar
- 60
- Tepkime puanı
- 8
Herkese merhabalar,
Konu başlığından anlaşılacağı üzere burada günlük tarzında konular olacak. Konuyu yanlış yere açtıys-
am özür dilerim nereye açacağımı bilemedim.Konu başlığından anlaşılacağı üzere burada günlük tarzında konular olacak. Konuyu yanlış yere açtıys-
Konunun amacı; Bir zamanlar muhabbet kuşu beslemiş olmama rağmen çift olarak beslemedim ve ür-
etim işine karışmadım. Burada günlük tarzında yaptıklarımı ve kuşlarımın durumunu belirterek tecrübeli ark-adaşlardan/abilerimden olumlu/olumsuz eleştiriler ile kendimi geliştirmeye çalışacağım.
27.01.2018 - BAŞLANGIÇ
25 ocakta uzaktan bir akrabadan aldığım ingiliz kuşlarımın bugün tüm eksiklerini tamamladığımı- Genel Bilgiler
Aldığımda dişi kuş hamileydi ve yumurtası bulunmakta. Henüz çıkartmadı. Bir önceki dönemde yuvalık
koymaya geç kalındığı için boşa sallamış. Kuşlar şuan 14 aylıktır. Bulundukları ortamda kimse bulunmamakta ve ortam sıcaklığı 18 derece.- Bugün Yaptıklarım
- Kuşların bakımı; Kuşları aldığım ortamın soğuk olması ve diğer kuşlarla birlikte olduğundan içimde şüphe kalmasın ve faydası olur zararı olmaz mantığı ile provit marka bit spreyini kuşlarımın gözüne gelmeyecek şekilde arkalarından ve yaklaşık 1 buçuk karış mesafeden sırtlarına doğru sıktım. (Bunu yaparken yuva içerisinde suluk, yemlik vb çıkartmıştım.)
- Folluk temizliği, dün gece temizliğini yapıp içerisine provit marka bit spreyi sıktım ve balkonda havalandırmaya bıraktım yaklaşık olarak 15-17 saat sonra yani bugün folluğu yerine taktım. Pet shoptan talaş aldım fakat yumurtalar çıkmadan koymayın diye duyduğum için folluğu boş bıraktım.
- Yem verilmesi; Kuşu alırken verilen karışık yemi boşaltarak kendim aldığım ince yem(sanırım aspur diyorlar. ) verdim. Tabi yemlikleri çıkartarak akıllı yemlik taktım.
- Kum verilmesi; küçük bir suluk alarak pet shoptan aldığım kumu içerisine koydum fakat bir sorun var. Küçük sulukta kum yeterince akışkan olmadığı için suluğun gagasını doldurmuyor. Kendim sarsarak doldurdum. Şimdilik idare etsinler.
- Vitamin verilmesi; Suluğunun içerisine taze su koyarak 2,5 cc Avisol A vitamin döküldü. 3. gün suyu değiştirilip taze su konulacak.
- Mama Verilmesi; Yumurtanın sarısı, yumurta beyazı, petshop dan alınan Natura plus mama ve havuç rendelenerek karıştırıldı. Önlerine koyduktan 5 dk sonra erkek hemen yemeğe başladı. Cici bebe de almıştım fakat koymayı unuttum
yarına artık.
- Tünekler; plastik tünekler sökülerek petshopdan alınan tahta tünekler konuldu. Kesecek testere olmadığından ve bıçakla zor olduğu için şimdilik aşağıdaki resimlerdeki gibi konuldu.
**Önemli not: Kuşlar şuan bu resimlerdeki ortamda değil daha sakin bir odadalar. Resimlere tekrar bakınca farkettim ve yanlış anlaşılma olmasın diye belirtmek istedim.
https://i.hizliresim.com/m27oDR.jpg
https://i.hizliresim.com/BL6zdg.jpg
https://i.hizliresim.com/jy16Dr.jpg
https://i.hizliresim.com/2JNalq.jpg
https://i.hizliresim.com/EP6D0A.jpg
https://i.hizliresim.com/azMYAz.jpg
https://i.hizliresim.com/YgW696.jpg
https://i.hizliresim.com/8Y2zra.jpg
https://i.hizliresim.com/D76DAO.jpg