İmkansız mi ?

Feyzanur

Yeni Üye
Merhaba bir kaç gün önce forum sayesinde 8 aylık albino kuşumun dişi olduğunu öğrendim. Şöyle ki konuşturma eğitimi veriyorum. Bazen kendi sesimden ses kaydı bazen YouTube dsn nazende severken tekrarlıyorum kendim. Ama ogrenmedi. Bir önce ki kuşum hemen öğrenmişti. Acaba hiç öğrenmez mi bu saate kadar ogrenmediyse. Ek olarak ne yapabilirim birakmakta istemiyorum eğitimi belki öğrenir diye arada kaldım. Bir de çok obur. Elimde yiyecek varsa yada dudağımda geliyor olmadığını görünce gidiyor hemen. Bağı yanlış kurdum sanırım. Parmağa hemen geliyor ama kafesine uçuyor girmek için hemen. Çok kafesinden çıkmakta istemiyor.

Son düzenleme:
Dişi kuşların konuşması imkansız değil tabi ama çok zor. Yanına bir yakışıklı alın. Onu konuşturmaya çalışın bari.

Zor.. Heleki yetişkin dişiyi konuşturmak daha zor..
Ama dişi kuşun konuşması imkansız değil.

2 aylıkken başladım eğitime ama maalesef 8 aya kadar çok farklılık göremedim
Görmeniz de zor zaten. Erkekle değişin diyemiyorum kıyamıyorum ona ama yanına erkek alın belkide kolay eğitilir bir kuşa denk gelirsiniz. Ama bir süre ayrı kafeste olmalılar onu da söylemeliyim. Yavru alacaksınız dişi baskın gelecektir ona.

Siz kuşunuza eş alın ve yavru üzerinde yoğunlaşın. Yavru kuş eğitin bir başka oluyor 😂

Emin olun güzel bir deneyim oluyor. Ve hem elinize hem dilinize alışır. Hele birde daha yavruyken yemden düşmemişken kendiniz ara ara beslerseniz, işte ozaman tadından yenmez 😂
1 yaşından 8 yaşına kadar beslediğim bir kuşum vardı bakimsizliktan dolayı biz sahiplenmistik 1 yaşında iken biraz ilgilenince hemen konuşmuştu. Ben bunda da öyle olur sandım keramet bende sanmıştım meğer kuştaymis 😅 ama dediğiniz serüven de güzel geliyor kulağa. Tabi büyük sorumluluk olarak baktigim icin ondan cesaret edemedim hiç yavru almaya

1 yaşından 8 yaşına kadar beslediğim bir kuşum vardı bakimsizliktan dolayı biz sahiplenmistik 1 yaşında iken biraz ilgilenince hemen konuşmuştu. Ben bunda da öyle olur sandım keramet bende sanmıştım meğer kuştaymis 😅 ama dediğiniz serüven de güzel geliyor kulağa. Tabi büyük sorumluluk olarak baktigim icin ondan cesaret edemedim hiç yavru almaya
İlgilenmek için vaktiniz ve zamanınız varsa hiç tereddüt etmeyin. Zaten bakımınızla birlikte sağlıklı olan kuşlarda asla zorluk yaşamazsınız. Mesela basit örnek boş yumurta olması, dişinin agresif olması yumurtayı kırması atması,yumurtayı yemesi , besleme konusunda yetersiz kalması. Bunların hepsi eksik bakımdan kaynaklanır. Kuşunuzun gerekli vştamin ve mineralleri almamasından kaynaklıdır. Nasıl bir altyapı olustururaanız, korkmanıza hiç gerek yok. Bu konuda içiniz rahat olsun :)

Önce kendinizi hazır hissedin gerisini evlatlara bırakın 😂

Geri