İki erkek muhabbet kuşu aynı kafeste yaşarmı

EFE ÇIRA

Yeni Üye
merhabalar üç buçuk yaşında erkek muhabbet kuşum var yanına yavru yada yetişkin erkek bir muhabbbet kuşu almayı düşünüyoruz kuşumuz kızgınlık döneminde değil ceresi koyu renk değil kur yapma gibi bir davranışı da yok bu yüzden dişi almayı düşünmüyoruz kuşumuz gayet uysal ve bize alışık sizce aynı kafeste hemcinsi bir erkek kuşla anlaşabilirmi

merhabalar üç buçuk yaşında erkek muhabbet kuşum var yanına yavru yada yetişkin erkek bir muhabbbet kuşu almayı düşünüyoruz kuşumuz kızgınlık döneminde değil ceresi koyu renk değil kur yapma gibi bir davranışı da yok bu yüzden dişi almayı düşünmüyoruz kuşumuz gayet uysal ve bize alışık sizce aynı kafeste hemcinsi bir erkek kuşla anlaşabilirmi

Merhaba,
2 erkeği ne yapacaksınız? Ayrıca bazı erkekler birbiri ile kavga edebilir kuşların karakterlerine bağlı..

Eğer yavruları olursa bakımı çok zor olur ayrıca bize çok alışkın dişi alırsak bize olan alışkınlığı kaybolabilir

Eğer yavruları olursa bakımı çok zor olur ayrıca bize çok alışkın dişi alırsak bize olan alışkınlığı kaybolabilir

Ya aslında bu doğru değil. Her kuşun karakteri aynı değildir. Eş almasan bile eğitilmesi zor kuşlar olabilir kendini sevdirmeyen tırsan.. ayrıca sahibine alışmış bir kuş eş geldi diye hemen unutmaz sahibini. Ben çift muhabbet besliyorum böyle bir sorun yaşamadım. Hatta eş olarak yetişkin dişi aldım kuşmun yanına. Aldığım dişiyi de eğittim yetişkin olmasına rağmen. Yani dediğim gibi kuşun karakterine bağlı bir durum.
Ayrıca eş alınca hemen çiftleşip üreme gibi bir durum da yok. Siz bilirsiniz yine de. Ama en doğrusu yanına dişi almaktır 👍🏻

Geri